Skip to main content

Whisky voor iedereen – Het boek!

By 17 March 2016Informatie, Nieuws
Whisky voor iedereen - Het Boek 0007

Gisteren was het dus zo ver … Na 4 jaar hard werken stelden Mark Dermul, Ilse Everaert en Niek Verniers met de nodige trots het Whisky voor iedereen boek voor aan het grote publiek!

Whivie – Whisky voor iedereen

Voor die enkelingen die nog nooit van Whivie hebben gehoord, misschien een kleine inleiding. Whivie of Whisky voor iedereen is de whisky blog van Mark Dermul, Ilse Everaert en Niek Verniers … ja … een van die andere top whisky blogs in Vlaanderen. Hun doel is sinds jaar en dag geweest om allerhande informatie met whiskyliefhebbers te delen op een manier die zowel voor de beginneling als de kenners toegankelijke is.

De auteurs van het Whisky voor iedereen boek (vnl.) Ilse Everaert, Mark Dermul en Niek Verniers

De auteurs van het Whisky voor iedereen boek (vnl.) Ilse Everaert, Mark Dermul en Niek Verniers

Wat kan je zoal op Whivie en de WhivieBlog terugvinden? Wel … een gevarieerd aanbod aan whisky informatie. Van een woordje uitleg over het productieproces, tot een overzicht van distilleerderijen en zelfs de nodige proefnotities.

Whisky voor iedereen – Het boek

Goed 4 jaar geleden ontstond dan ook het idee om een boek uit te brengen. “Ook hier”, vertelt Mark Dermul, “was het de bedoeling dat het boek een bron van whisky informatie bevat voor de gewone man. Geen gegoochel met ingewikkelde termen of chemische formules, maar een klaar en duidelijk begrijpbare uitleg zowel voor de beginner als voor de gevorderde whiskyliefhebber”

“In bijna 300 pagina’s wordt onder andere uitgelegd waar de whisky vandaan komt, krijg je een stukje geschiedenis mee en wordt ook het productieproces uitgelegd in begrijpbare taal. Om correct te zijn 297 pagina’s vol informatie en foto’s. 95% van de foto’s in het boek zijn trouwens van de hand van Ilse, Niek of mezelf”, vertelt Mark Dermul met trots.

Wat vind je in het boek?

Wel, het boek geeft een woordje uitleg over de geschiedenis en het productieproces. Naast whisky in de wereld wordt er ook even stilgestaan bij de Belgische Whisky, Single Malts vs Blends, Distilleerderijen en onafhankelijke bottelaars. Het boek bevat ook 6 interviews met whisky legendes uit Schotland en van eigen bodem. In het boek zijn ook 4 whisky reisverslagen verwerkt, van Schotland naar Australië voorbij Japan. Natuurlijk vind je er ook de nodige proefnotities en een hoofdstuk over whisky in de keuken met een aantal lekkere maar eenvoudige recepten.

Whisky voor iedereen - Het Boek

Whisky voor iedereen – Het Boek

4 jaar werk in 300 pagina’s

Er is dik 4 jaar gewerkt aan het boek … “Het is een beetje een ezelsdracht geworden” merkt Mark al lachend op. Wekelijks kwamen de drie auteurs samen om hun teksten na te kijken en te corrigeren. “Eens een hoofdstuk volledig af was, werd het meegegeven aan de twee andere auteurs om na te lezen, hun mening te geven en eventueel te corrigeren”, gaat Mark verder. “Het werd stilaan tijd dat het boek af was”, merkt Mark nog snel op, “want hoe langer het duurde hoe vaker we reeds geschreven teksten mochten aanpassen. Tenslotte is er op 4 jaar tijd al veel veranderd in het whisky landschap”.

Toen ik hem beleefd vroeg of het boek niet voor de nodige wrevel zorgde tussen de drie auteurs, zei Mark nog snel “Er zijn momenten geweest waar knopen doorgehakt moesten worden, maar echte problemen zijn er nooit geweest, enkel een gezonde dosis stress”.

Meer dan de moeite waard

Wij hebben ondertussen ons gesigneerd exemplaar gekocht op de voorstelling van het boek. Whisky voor iedereen – Het boek is zeker de moeite waard. Op het eerste zicht zit het bol van informatie die op een begrijpbare manier wordt gebracht, net zoals de auteurs het bedoeld hebben.

Het boek kost 39,99 euro en kan besteld worden door een mailtje te sturen naar een mailtje te sturen naar [info@whivie.be](mailto:info@whivie.be?subject=Bestelling Whivie-boek) met vermelding van uw naam en het aantal gewenste exemplaren. Het boek kan eventueel per post verstuurd worden in België of naar Nederland. Portprijzen zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal exemplaren en zal u via mail meegedeeld worden. Natuurlijk kan je het boek ook afhalen, of meenemen op een of ander festival of tasting, maar ook hiervoor neem je best contact op met de auteurs.

Het enige wat wij er nog aan kunnen toevoegen is een dikke proficiat aan Mark, Ilse en Niek voor het mooie werk!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.