Skip to main content

Whisky Cruise op de IJzer

By 15 September 2014December 26th, 2014Evenementen, Informatie, Whisky Tasting
Whisky Cruise op de IJzer

Een gezellig uitstapje met je partner of vrienden. Een tocht op de ijzer van Nieuwpoort tot Diksmuide met aan boord een heerlijk diner en een whisky tasting. Lijkt het je iets ? Dan is een Whisky Cruise op de IJzer voor u!

Whisky Cruise op de IJzer?

Stel je voor … een afvaart van de IJzer van Nieuwpoort tot Diksmuide (en terug) in leuk gezelschap. Genieten van de rust en de mooie natuur aan de oevers van de IJzer. Dat in combinatie met een lekker diner en een whisky tasting aan boord en je hebt een Whisky Cruise op de IJzer.

The Macallan Amber was een van de whisky's tijdens het eerste deel van de Whisky Cruise op de IJzer.

The Macallan Amber was een van de whisky’s tijdens het eerste deel van de Whisky Cruise op de IJzer.

Afvaart naar Diksmuide

Stipt op 11 uur schepen we in te Nieuwpoort en worden we verwelkomd door de kapitein, Filip Verleye (Whisky Cruise), Eric Vermeire (Whisky Warehouse) en de rest van het team. Voor zij die Filip en Eric nog niet kennen misschien een klein woordje uitleg. Filip was whisky ambassador of the year in 2007 en in 2009, Eric is dan weer de Belgische Whisky Ambassador van het jaar 2013. Twee boegbeelden uit de Belgische Whisky Scene dus!

Na een kort woordje uitleg vertrekken we richting Diksmuide. Onderweg krijgen we 4 zachte whisky’s voorgeschoteld. Onder de deskundige leiding van Eric Vermeire krijgen we een woordje uitleg over het ruiken en proeven van whisky’s. De selectie van vandaag was een The Glenrothes 1998, een Milronduff 10 Years Old, een The Macallen Amber en een Glenfiddich 15. Zachte whisky’s om mee te starten dus.

Na de tasting kregen we een dinner voorgeschoteld dat werd klaargemaakt door Restaurant Sint-Jan te Diksmuide. Een lekkere soep, gevolgd door een bonbon tournedos van Schotse wilde zalm, geserveerd met een whisky saus. Njammie!

Bezoek Diskmuide

Marc en het BestWhisky.be team

Marc en het BestWhisky.be team

Het eerste deel van de Whisky Cruise op de IJzer eindigt in Diskmuide. Daar hadden we ruimt twee uur de tijd om de stad te verkennen of iets te bezoeken. Wij hadden het geluk dat het BBQ Kampioenschap Der Lage Landen net dat weekend plaats vond aan de IJzertoren in Diksmuide.

Onder een zalig nazomer zonnetje liepen we even langs alle BBQ Standjes. Blijkbaar werden de deelnemers onderworpen aan 8 proeven verspreid over twee dagen. De jury zou uiteindelijk een winnaar bekend maken die kans maakt op een uitnodiging voor The Jack/American Royal 2015.

Onder de IJzertoren zag ik Marc Vandenberghe staan met het Bestwhisky team. Snel even een babbeltje slaan en genieten van een lekkere Amerikaanse Bourbon. Tenslotte waren we op Whisky Cruise, of niet …

De Bruichladdich Islay Barley en de Port Charlotte Scottish Barley stonden ook op het programma.

De Bruichladdich Islay Barley en de Port Charlotte Scottish Barley stonden ook op het programma.

Terug naar Nieuwpoort

Onder een zalig zonnetje hadden alle opvarenden zich op het dak geïnstalleerd. Daar kregen we de volgende 4 whisky’s voorgeschoteld en kregen we een extra woordje uitleg van Eric. Deze keer was het de beurt aan de meer geturfde whisky’s. Op het lijstje stonden een Bruichladdich Islay Barley, een Highland Park 18 Years Old, een Port Charlotte Scottish Barley en we sloten af met een Laphroaig 10 Years Old.

Tussen de whisky’s door was er ruim voldoende tijd om wat extra vragen te stellen of een babbeltje te slaan met de andere cruise gangers.

Smaakt naar meer

Ja, het smaakt naar meer, en dan heb ik het niet alleen over de whisky. Een Whisky Cruise op de IJzer is veel meer dan een whisky tasting. Het is een gezellig dagje uit met partner, familie of vrienden. Genieten van het mooie landschap tijdens een rustige afvaart van Nieuwpoort naar Diksmuide en terug. Ruimte en tijd om in Diksmuide zelf iets te bezoeken of te genieten van een terrasje in de boterstad. No stress, gezellig samenzijn en de whisky tasting is mooi meegenomen.

En wist je trouwens dat er af en toe ook een 3-daagse Whisky mini-cruise wordt georganiseerd? Ook hier een gelijkaardig concept. Een 3-daagse ontspannen minicruise naar Hull of York, met aan boord een whisky tasting tijdens de heen- en terugreis. Meer info hierover vind je op de Whisky Cruise website.

Foto’s

Was je erbij op deze Whisky Cruise op de IJzer? Dan is de kans groot dat je ergens op een van deze foto’s staat. Neem dus gerust een kijkje in deze foto galerij!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.