Skip to main content

Wemyss Malts lanceert de Kiln Embers

By 10 September 2015Nieuwe Releases, Nieuws
Wemyss Malts Kiln Embers

De onafhankelijke bottelaar Wemyss Malts lanceert een nieuwe limited edition die hun gamma van bekroonde blended malts zal vervoegen. De nieuwe ‘Kiln Embers’ is een rokerige toevoeging aan de line-up van Wemyss. De Kiln Embers werd geblend met twee keer zoveel rokerige Islay Malt whisky dan zijn zuster whisky de Peat Chimney.

Kiln Embers

Wemyss Malts Kiln Embers Fles en Verpakking

Wemyss Malts Kiln Embers Fles en Verpakking

Naar aanleiding van de populaire en beperkte release van Velvet Fig in 2014, heeft Wemyss Malts deze no-age statement expressie gecreëerd om een extra peaty dimensie toe te voegen aan de blended malt range. Kiln Embers is dus ook een non-chill-filtered whisky, gebotteld op 45% ABV. Met een beperkte oplage van maar 12.000 flessen wereldwijd, wordt de Keln Embers gepresenteerd in een mooie geschenk doos en zal hij verkocht worden in gespecialiseerde winkels aan een adviesprijs van 42 Britse Pond.

Net als de overige edities van de Wemyss Malts blenden malts werd Kiln Embers vernoemd naar de natuurlijke smaken en aroma’s van de whisky. De naam en de doos werden geïnspireerd door het moutingsproces van de gerst, waar turf wordt toegevoegd aan de oven om de rokerige smaak in de whisky te ontwikkelen. Op de neus vermengt een lichte rook zich met gezouten citroenen en zoete bacon, terwijl haver en sinaasappelschil en heide turf terug te vinden zijn in de mond, wat resulteert in een zoete rokerige finish.

William Wemyss, Managing Director of Wemys Malts, merkte op “Toen ik dit bedrijf in 2005 opstartte, had ik nooit gedacht dat deze verbazingwekkende breedte van smaken te vinden was in whisky’s. Onze nieuwe ‘Kiln Embers’ heeft net nog iets meer rook dan onze bestaande rokerige favoriet de Peat Chimney en is een past perfect bij de viering van onze tien jaar in de industrie!”

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.