Skip to main content

Tomatin stelt de 14y Port Finish en 1988 Vintage voor

By 24 April 2014December 26th, 2014Nieuwe Releases, Nieuws
Tomatin Whisky Assortiment

De Tomatin Distillery Co Ltd heeft een wijziging aangekondigd in hun assortiment Single Malt Scotch Whisky’s. Een 14 jaar oude port finish en een batch 1988 vintage worden toegevoegd, terwijl de 15 y. en de 30 Year Old verdwijnen.

Tomatin 14 y

Tomatin 14 y

14 Year Old Port Wood Finish

De 14 jaar oude port wood finish heeft 13 jaar gerust in de beste eiken bourbon vaten. Daarna verbleef de whisky no gene jaar in speciaal geselecteerde Portugese porto vaten, die eerder als inhoud een Tawny port hadden van tussen de 30 en de 40 jaar.

Het resultaat is een uitstekende dram met een zacht karakter en een door porto beïnvloedde zoetheid.

De Tomatin 14 y. heeft een alcohol percentage van 46% en zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf eind april 2014. De adviesprijs bedraagt £48.99 (omgerekend ongeveer € 60). Dat is natuurlijk maar een adviesprijs, en de effectieve prijs kan alsnog verschillen van verkooppunt tot verkooppunt.

Tomatin 1988 Fles & Doos

Tomatin 1988 Fles & Doos

1988 Vintage release

Ook de 1988 vintage erft een aantal eigenschappen van de port finish. Het resultaat van het verblijf in de ex-bourbon en de ex-porto vaten is een zoete maar toch verfrissende whisky.

De whisky wordt verkocht in een houten vat met een eigen certificaat. De whisky wordt in verschillende batches gereleased, waarvan de eerste een beperkte oplage van 2500 flessen heeft.

Wereldwijd wordt de 1988 Vintage verwacht eind april en krijgt hij een adviesprijs van £159.99 mee (omgerekend ongeveer 160 euro). Ook hier kan de effectieve prijs schommelen tussen de verschillende verkooppunten.

Het effect van Porto op de Tomatin Whisky

Ondertussen verscheen op YouTube ook een kort video fragment waarin Distillery Manager Graham Eunson een woordje uitleg geeft over het effect van porto op de Tomatin whisky.

Tomatin op Sociale Media

Wil je meer te weten komen over de Tomatin Distillery en hun producten, dan kan je terecht op hun website. Naast de website is de distillery ook actief op Twitter via @Tomatin1897 en op de Tomatin Facebook Pagina. Hou deze laatste zeker in de gaten, want een vogeltje kwam ons vertellen dat daar binnenkort iets te winnen valt.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.