Skip to main content

The Glenlivet Founder’s Reserve, een gloednieuwe single malt

The Glenlivet Founder's Reserver - Fles + Verpakking

De roots van The Glenlivet worden gehuldigd in een gloednieuwe single malt … The Glenlivet Founder’s Reserve.

The Glenlivet Logo Founder's Reserve

The Glenlivet Logo Founder’s Reserve

The Glenlivet Founder’s Reserve

The Glenlivet kondigt de lancering van de nieuwe No-Age Statement (NAS) in haar Belgische gamma aan: The Glenlivet Founder’s Reserve.

The Glenlivet Founder’s Reserve whisky zal The Glenlivet van 12 jaar vervangen en blaast The Glenlivet zo nieuw leven in. Dit is een mooi eerbetoon aan de ambitie van George Smith om de beste malt whisky van Speyside te maken. Een perfecte assemblage van traditionele toetsen om een zoete en fruitige single malt te maken.

The Glenlivet Founder’s Reserve geeft een nieuw elan aan de stijl van The Glenlivet. Deze whisky staat bekend voor zijn typische fruitige smaak, die hij krijgt door de distillatie in grote ketels. Deze fruitige smaken worden voor The Glenlivet Founder’s Reserve mooi versterkt dankzij een slimme selectie van traditionele eiken vaten aangevuld met uitsluitend Amerikaanse eiken vaten van de eerste vulling. Deze selectie maakt deze whisky zacht en soepel. Net omwille van deze kwaliteiten werd The Glenlivet van George Smith heel erg gewaardeerd in zijn tijd.

The Glenlivet Founder’s Reserve wordt in een fles van transparant glas aangeboden, om de kwaliteit van de drank te optimaliseren en de aantrekkelijke licht gouden kleur te benadrukken. De verpakking is fris Georgisch blauw van kleur. Dit geeft hem zowel een klassieke als hedendaagse look. Het nieuwe kenteken van The Glenlivet toont de Packhorse Bridge die de Livet rivier kruist. Dit laatste staat zowel op de capsule van de fles als op het deksel van de doos ervan. Op de onderkant van de verpakking bevindt zich ook de handtekening van George Smith, wat de fles dynamiseert en onderscheidt in de winkelrekken.

The Glenlivet

The Glenlivet

Proefnotities

We kregen volgende proefnotities door samen met het persbericht:

  • Kleur: licht goud.
  • Neus: delicate aroma’s van citrusvruchten, voornamelijk citroen en zoete sinaasappel.
  • Smaak: evenwichtig en zoet, met een noot van zoete sinaasappelschil en kruidige peer, samen met een vleugje suiker, kandijsuiker en pommes d’amour.
  • Afdronk: lang, romig en zacht.

Prijs en Beschikbaarheid

The Glenlivet Founder’s Reserve is beschikbaar vanaf half mei 2015 aan een adviesprijs van 29,99€

Bron: The Glenlivet / Pernod Ricard Belgium

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.