Skip to main content

The Ardmore Triple Wood – Proefnotities

By 30 October 2015December 8th, 2015Higland, Proefnotities, Schotse Whisky, The Ardmore Whisky
The Ardmore Triple Wood

Na The Ardmore Port Wood Finish is het vandaag tijd om onze proefnotities van The Ardmore Triple Wood met jullie te delen.

The Ardmore Triple Wood

Naast The Ardmore Port Wood Finish kregen we tijdens de Tweet Tasting ook nog samples van drie andere expressies van The Ardmore. The Ardmore Triple Wood was daar eentje van. The Ardmore Triple Wood werd gerijpt in vaten van Amerikaanse eik. De Triple Wood kreeg de naam van zijn driedelige rijping op verschillende vaten (American oak barrels, quarter casks & puncheons). Het resultaat is non-chill filtered gebotteld op 46% ABV en is blijkbaar enkel in Travel Retail te koop.

Proefnotities

  • Neus: De appels van de Ardmore Tradition komen ook in de Triple Wood terug, zelfs wat appelmoes in dit geval. Ook het kruidige van muskaatnoot en gember vond ik in de neus, en rijstpap met goed wat kaneel er in, zelfs wat tiramisu!
  • Smaak: Zoet en stroperig van smaak, met onder andere chocolade, toffee / butterscotch, fudge, karamel, marsepein, rode vruchten, ananas, kokosnoot, en wat Bouchée van Cote d’Or … van die muizen
  • Finish: Een frisse, stroperige finish die ik als half lang zou omschrijven met een lichte peaty toets op het einde.

Onze mening

Alhoewel de The Ardmore Port Wood Finish mijn persoonlijke favoriet van de avond was, eindigde The Ardmore Triple Wood op een mooie tweede plaats. De combinatie van zoet, stroperig en de lichte peaty toets spraken mij wel aan. Een whisky die ik snel associeerde met desserts, en daar waren mijn collega Tweet Tasters wel mee eens.

Nog even meegeven dat het sample van The Ardmore Triple Wood ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / Focus PR (LIttlemill) ter gelegenheid van The Ardmore Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens [#TheArdmoreWhisky](https://twitter.com/search?q=%23TheArdmoreWhisky) hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer The Ardmore proefnotities.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.