Skip to main content

The Ardmore Tradition – Proefnotities

By 9 November 2015December 8th, 2015Higland, Proefnotities, Schotse Whisky, The Ardmore Whisky
The Ardmore Tradition Fles & Verpakking

Tijd om The Ardmore Tweet Tasting proefnotities af te ronden, en dat doen we met The Ardmore Tradition!

The Ardmore Tradition

In de recente The Ardmore Tweet Tasting kregen we vier samples van The Ardmore expressies te proeven. Na The Ardmore Port Wood Finish, The Ardmore Triple Wood en The Ardmore Legacy kunnen we deze reeks van proefnotities afsluiten met The Ardmore Tradition!

Net zoals The Ardmore Triple Wood heeft The Ardmore Tradition nu ook een vernieuwde verpakking met een meer ‘premium’ look. De Ardmore Tradition wordt dan ook omschreven als een evolutie van de bestaande The Ardmore Traditional Cask.

Proefnotities

  • Neus: Iets pittiger en kruidiger dan de Legacy. Ik kreeg vooral de reuk van zure apples door, Granny Smith en rode bosvruchten. Na een poosje meende ik fondant chocolade, hout, sigaren en wat mokka waar te nemen in de neus.
  • Smaak: Kruidig qua smaak met wat gember en pepers. ontbijtgranen, muesli, wat karamel en toch een rokerigheid in de achtergrond. Ergens onderweg had ik plots het beeld van een ham op de BBQ. Daar deed de whisky mij aan denken bij het proeven … een BBQ / Kampvuur.
  • Finish: Deze heeft, in tegenstelling tot de Legacy, een mooie en lange afdronk met zoete en rokerige toetsen. Minuten later heb je de smaak nog steeds in je mond.

Onze mening

In vergelijking met The Ardmore Legacy werd The Ardmore Tradition gebotteld op 46% ABV, en dat komt de whisky ten goede. Dat extra beetje alcohol zorgt er naar mijn mening voor dat The Ardmore Tradition een iets complexere en meer gevarieerde smaak heeft.

Om de een of andere reden had ik een BBQ / Kampvuur gevoel bij deze whisky. Misschien moet ik die combinatie deze zomer wel eens uitproberen. De finish is waar het bij The Ardmore Tradition om draait, want die is gewoonweg goed!

Nog even meegeven dat het sample van The Ardmore Tradition ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / Focus PR (LIttlemill) ter gelegenheid van The Ardmore Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens [#TheArdmoreWhisky](https://twitter.com/search?q=%23TheArdmoreWhisky) hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer The Ardmore proefnotities.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.