Skip to main content

The Ardmore Port Wood Finish – Proefnotities

Eerder deze avond vond een The Ardmore Tweet Tasting plaats. Een van de geproefde samples was de nieuwe The Ardmore Port Wood Finish en graag delen we onze proefnotities even met jullie.

The Ardmore Port Wood Finish

The Ardmore Port Wood Finish vervoegt het aanbod van The Ardmore Whisky dat eerder dit jaar nog een complete redesign kreeg. De nieuwe The Ardmore Port Wood is een 12 jaar oude whisky die eerst 10 jaar in traditionele Amerikaanse eiken vaten heeft gerijpt. Daarna kreeg hij nog een narijping van 2 jaar op Europese half port pipes. De whisky is een non-chill filtered whisky en gebotteld op 46 % ABV. De whisky zou vanaf eind deze maand beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 55 euro.

The Ardmore Whisky Tweet Tasting

The Ardmore Whisky Tweet Tasting

Proefnotities

  • Neus: In de neus had ik okkernoten, rozijnen, aardbeien, rode bosvruchten en een pittige toets die mij aan rabarber deed denken. Fruitig en zoet dus met toch een pittig ondertoontje en een lichte rook.
  • Smaak: In eerste instantie een licht stroperige wijn die mij aan Marsala deed denken. Zoet van smaak en fruitig, maar toch met een lichte rokerigheid op de achtergrond. Granen, rozijnen, chocolade … mag ik de broodpudding nog eens bovenhalen ? 🙂
  • Finish: Een zoet en behoorlijk lange afdronk die best aangenaam is.

Onze mening

Volg je deze website een beetje, dan weet je al dat ik wel fan ben van whisky die gerijpt heeft of gefinisht werd op porto vaten. Om de een of andere reden vind ik die combinatie gewoon lekker. Dat was bij The Ardmore Port Wood Finish zeker ook het geval. Ik hoop dan ook snel aan een flesje te komen bij een van de Belgische verdelers. Iemand een idee bij wie ik daarvoor moet zijn ?

Nog even meegeven dat het sample van The Ardmore Port Wood Finish ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / Focus PR (LIttlemill) ter gelegenheid van The Ardmore Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens [#TheArdmoreWhisky](https://twitter.com/search?q=%23TheArdmoreWhisky) hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer The Ardmore proefnotities.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

6 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.