Skip to main content

The Ardmore Legacy – Proefnotities

By 6 November 2015December 8th, 2015Higland, Proefnotities, Schotse Whisky, The Ardmore Whisky
The Ardmore - Legacy - Fles en verpakking

Tijdens The Ardmore Tweet Tasting proefden we naast The Ardmore Port Wood Finish en The Ardmore Triple Wood ook The Ardmore Legacy. Tijd om onze proefnotities even te publiceren dus.

The Ardmore Legacy

The Ardmore Legacy was mijn eerste kennismaking met The Ardmore. The Ardmore Legacy werd gedistilleerd op basis van 80% peated en 20% unpeated whisky en gebotteld op 40% ABV.

Proefnotities

  • Neus: Vanille, rijpe peren, rozijntjes, een heel lichte rppl en een kruidige citrus toets. Ergens had ik ook de geur nat gemaaid gras of hooi … zoals iemand anders zei … de geur van champignons.
  • Smaak: Qua smaak ook aan de zachte kant. Licht kruidig met vanille. De peren die ik in de neus had vond ik hier ook terug samen met een lichte honing. De rokerigheid vind je hier ook terug, al doet het mij eerder aan as denken dan aan rook. De smaak is iets minder zoet dan de neus doet vermoeden.
  • Finish: Een droge en niet al te lange finish waar de lichte rokerigheid toch nog eens in de verf gezet wordt.

Onze mening

Een lichte en zoete whisky, eigenlijk ideaal om mee te starten als aperitief. Qua smaak zit hij goed, maar de finish verdween heel snel in het niets. Niet mijn persoonlijke favoriet tijdens The Adrmore Tweet Tasting, vandaar ook dat de proefnotities iets later verschijnen 🙂

Nog even meegeven dat het sample van The Ardmore Legacy ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / Focus PR (LIttlemill) ter gelegenheid van The Ardmore Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens [#TheArdmoreWhisky](https://twitter.com/search?q=%23TheArdmoreWhisky) hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer The Ardmore proefnotities.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.