Skip to main content

Teeling Whiskey bouwt de eerste nieuwe distilleerderij in Dublin’s Newmarket

By 11 August 2014Nieuws
Teeling Whiskey Distillery Logo

Vandaag werd het nieuws bijgegeven dat de Teeling Whiskey Company (TWC) gestart is met de werken aan hun nieuwe distilleerderij in Dublin’s Newmarket. De nieuwe distilleerderij wordt onmiddellijk ook de eerste nieuwe distilleerderij in Dublin sinds 125 jaar.

Met deze nieuwe distilleerderij brengen de Teelings hun roots terug naar de thuishaven. Het materiaal voor de nieuwe Teeling Whiskey distilleerderij zou in oktober geleverd worden, en productie zou nog voor het eind van dit jaar kunnen starten.

Tijdens de bouw van de nieuwe Teeling Whiskey distilleerderij zal er werk zijn voor 100 mensen, en erna zal de distilleerderij nog werk bieden aan 30 voltijdse personen.

Teeling Whiskey Distillery - Rendering

Teeling Whiskey Distillery – Rendering

Jack Teeling, oprichter en Managing Director van The Teeling Whiskey Company merkte op: “We zijn er trots op om terug te keren naar de voorouderlijke roots van het distilleren die in The Liberties teruggaan tot in 1782. Dit project brengt het distilleren terug naar een gebied in Dublin dat lang werd geassocieerd met whiskey van wereldklasse. Op een gegeven moment waren daar 37 verschillende distilleerderijen operationeel en was het gekend onder de naam ”Golden Triangle“ als gevolg van de cluster van Ierse Whiskey producenten. Dublin Whiskey was de voorhoede van het laatste gouden tijdperk van de Ierse Whiskey. Wij streven ernaar de Spirit of Dublin te doen herleven door Dublin en Teeling Whiskey weer stevig op de kaart te zetten!”

Het Teeling Whiskey merk is reeds te koop in Ierland en in meer dan 25 exportmarkten. De bouw van de nieuwe distileerderij zal het aanbod en de beschikbaarheid van de Teeling Whiskeys garanderen. Daarnaast zal de nieuwe distilleerderij ook toelaten een reeks van innovatieve en authentieke Ierse Whiskeys op basis van de traditionele unieke Dublin stijl van distilleren te produceren.

De nieuwe Pot Still zal een capaciteit hebben van 500.000 liter whiskey op jaarbasis en zal bestaan uit drie traditionele koperen pot stills die de traditionele stijl van de oude Dublin Distilleries doen heropleven. Daarnaast zal het bezoekerscentrum een toeristische trekpleister van Dublin worden. Het nieuwe bezoekerscentrum zal een ervaringsgerichte reis aanbieden in de geschiedenis van Teeling Whiskey, het whiskey erfgoed van The Liberties, het unieke Dublin whiskey distileerproces en natuurlijk een ware whisky proeverij!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.