Skip to main content

Teeling – The Revival – Proefnotities

By 16 November 2015December 8th, 2015Ierse Whiskey, Proefnotities, Teeling Whiskey Co.
Teeling The Revival

Een nieuwe Tweet Tasting van The Whisky Wire. Vandaag is het de beurt aan de nieuwe telg in de Vintage Reserve van Teeling, The Revival!

Teeling – The Revival – 15 Year Old Single Malt

De Teeling The Revival is een 15 jaar oude single malt die The Teeling Whiskey Company op de markt brengt om de opening van de nieuwe distilleerderij in Dublin te herdenken.

De whiskey in The Revival is dus een 15 jaar oude Ierse single malt, gedistilleerd in 1999. Deze whiskey heeft uitsluitend gerijpt op vaten waar voorheen Rum in zat (uit Zuid Amerika), en werd non chill filtered gebotteld op 46% ABV. The Revival is een beperkte botteling van 10.000 flessen en zal beschikbaar zijn via de winkel van de Teeling Whiskey Company, maar ook via binnenlandse en buitenlandse distributie partners.

De nieuwe The Revival is trouwens de eerste uit de vernieuwde Vintage Reserve van Teeling Whiskey. Later volgen nog bottelingen van 24 jaar oud en 33 jaar oud!

Tijd voor een Teeling Revival Tweet Tasting!!!

Tijd voor een Teeling Revival Tweet Tasting!!!

Proefnotities

  • Neus: Mijn eerste indruk was fris, met vooral fruit waaronder citrus zeste en peren, lichte ananas, groene appels. Na een poosje iets zoetere toetsen die vermoedelijk van de rum vaten komen. Ik kreeg rozijntjes, en lichte chocolade door, zelfs wat kaki (nu ik weet hoe dat ruikt). Mijn verstand zei ook rietsuiker, maar ik vermoed dat het eerder door de associatie met de rumvaten komt.
  • Smaak: De smaak is mooi gebalanceerd met opnieuw zoete toetsen van tropische vruchten zoals vijgen, ananas, nectarine / perzik, misschien wat rum toetsen, kruiden die ik niet onmiddellijk kan plaatsen en een lichte toets van sigaren tabak.
  • Finish: Een lange en kruidige finish. Daar waar het smaakprofiel misschien nogal licht was ten opzichte van de neus krijgen we dat volop gecompenseerd in de finish.

Onze mening

De mensen bij The Teeling Whiskey Company weten waar ze mee bezig zijn. Hou je van hun Small Batch blend, dan zal je merken dat The Revival nog stukken beter is. Een betere neus, meer smaak en een donders lekkere finish. Vergelijken met de 21 jaar oude whisky (en oudere) moet je echter niet doen, want The Revival is echt totaal iets anders. Ik vermoed dat de Rum vaten hier een grote invloed op hebben.

Al bij al een lekkere whisky die ik zeker in mijn kast zou willen hebben om van te genieten bij het eerste zonnetje. Wat betreft de andere nieuwe releases in de Vintage Reserve serie … ik kijk er al naar uit !

Nog even meegeven dat het sample van de Teeling Whiskey The Revival ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / The Teeling Whiskey Company ter gelegenheid van de Teeling Whiskey – The Revival Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens #TeelingWhiskey hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer proefnotities van The Revival.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.