Skip to main content

Teeling Revival Volume II – Proefnotities

Teeling Revival Volume II

Een dikke maand terug stelde The Teeling Whiskey Company zijn tweede batch van “The Revival” voor, en ik heb er even van de Teeling Revival Volume II kunnen proeven …

Teeling Revival Volume II

De Teeling Revival Volume II werd eind juni voorgesteld aan het grote publiek. Deze Teeling Revival Volume II werd exclusief gebotteld ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de Teeling Whiskey Distillery.

Deze tweede limited edition botteling van The Revival Commemoratieve Series (Volume II) bestaat uit een 13 jaar oude single malt, die werd gedistilleerd in 2002. De whisky heeft initieel 12 jaar gerijpt op bourbon vaten. Daarna kreeg de whisky nog een rijping van 12 maanden op een 250 liter ex-calvados vat. Het resultaat werd niet koud gefilterd gebotteld op 46% ABV./

Teeling Revival Volume II - Sample

Teeling Revival Volume II – Sample

Proefnotities

  • *Neus*: Opvallend fris eigenlijk, met toetsen van verse groene appels. Zou dat nu echt door die Calvados vaten komen? Geen idee waarom, maar de geur deed mij aan de lente denken, aan de verse bloesems op de appel- en perenbomen. Een mooie fruitige frisheid met op de achtergrond een licht kruidige toets.
  • *Smaak*: Ook hier initieel een aangename fruitige en kruidige frisheid. De appels zijn er terug, wat lichte (niet volledig rijpe) braambessen, misschien zelfs een verdwaalde stekelbes (voor de iets ouderen onder ons die deze fantastisch lekkere vrucht nog kennen). Een vleugje vanille, zoals je wel vaker hebt bij Bourbon vaten, wat lichten pepers en een frisse eucalyptus / munt.
  • *Finish*: Een halflange frisse afdronk, speciaal …

Onze mening.

Van de Teeling Revival Volume II werden zo’n 10.000 flessen gebotteld, die te koop zijn voor een adviesprijs van om en bij de 100 euro. Voor die prijs krijg je een lekker fruitige en frisse whiskey. Persoonlijk vond ik de whiskey aangenaam fris, en dat tijdens die hete dagen die we deze week al gehad hebben. Ja, ik zou het bijna een zomerse whiskey durven noemen! Voor mij een aanrader, maar zoals altijd … des goûts et des couleurs …

Even meegeven dat het sample ons werd opgestuurd door de mensen van Teeling Whiskey, wat niet wegneemt dat we, zoals altijd, zo objectief mogelijk proberen te blijven.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.