Skip to main content

Maak kennis met White Walker by Johnnie Walker

White Walker by Johnnie Walker

Winter is coming? Scotch is coming! In samenwerking met HBO® en Game of Thrones onthult Johnnie Walker vandaag de nieuwe White Walker by Johnnie Walker. Deze limited edition Scotch Whisky is geïnspireerd op de meest raadselachtige en gevreesde personages in de hit serie: de White Walkers en is nu hier voor fans om te genieten in de aanloop naar het laatste seizoen.

Het ondode leger van White Walkers, geleid door de Night King, staat bekend om hun ijzige, blauwe ogen. Zij zijn samen met de winterkou vanuit het noorden gekomen en brachten een limited edition whisky mee die hun ijzige wereld tot leven brengt. Deze innovatieve whisky is gemaakt door whiskyspecialist George Harper samen met het kleine team van deskundige blenders bij Johnnie Walker. Je serveert de whisky het best direct uit de diepvriezer om zo de echo’s van de ijzige aanwezigheid van de White Walkers na te bootsen.

White Walker by Johnnie Walker

White Walker by Johnnie Walker

White Walker by Johnnie Walker

De fles brengt je regelrecht naar de Frozen North met een ijzig wit en blauw ontwerp, samen met de iconische Johnnie Walker Striding Man die nu in harnas is gehuldigd om de krachten van de Night King te evenaren. ‘Winter is Here’ en dat wordt aan de fans duidelijk gemaakt door de temperatuurgevoelige inkttechnologie van de fles. Een onverwacht ijzig design wordt onthuld wanneer de fles bevroren is.

De Scotch bevat tonen van gekarameliseerde suiker en vanille, verse rode bessen met een vleugje boomgaardfruit en is gemaakt van Single Malts van Cardhu en Clynelish – een van de meest noordelijke distilleerderijen van Schotland. Blender George Harper gebruikte de Frozen North als uitgangspunt voor het maken van White Walker by Johnnie Walker. Hij vertelt: “Whiskies van Clynelish hebben lange, Schotse winters doorstaan, niet ongelijk aan de lange periodes die de Night’s Watch heeft meegemaakt die zich ten noorden van de muur heeft gewaagd. Dus het was de perfecte plek om te beginnen bij het maken van deze unieke whisky.”

“We wisten dat er bij de fans behoefte was aan een Game of Thrones-whisky. Toen we eenmaal de visie van Johnnie Walker zagen op de samenwerking, wisten we dat het idee perfect was en dat de tijd nu rijp was. Vanaf het begin begrepen ze dat we iets speciaals wilden creëren, en dat hebben ze bereikt met White Walker by Johnnie Walker. We zijn ervan overtuigd dat fans van deze heerlijke whisky zullen genieten terwijl ze wachten op seizoen acht en die erna ”, aldus Jeff Peters, Vice President, Licensing & Retail bij HBO.

Dragon Glass - White Walker by Johnnie Walker - Neat Serve

Dragon Glass – White Walker by Johnnie Walker – Neat Serve

White Walker by Johnnie Walker is onderdeel van een groter partnership tussen HBO en Diageo. Na de White Walker introductie zal in februari 2019 namelijk ook de Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky Collectie worden gelanceerd. Deze bijzondere collectie bestaat uit acht soorten whisky’s die stuk voor stuk een van de iconische Houses of Westeros en de Night’s Watch representeren. Voor fans is dit de ultieme kans kennis te maken met de bijzondere smaken uit de Seven Kingdoms en Game of Thrones. Meer informatie over deze flessen volgt later.

White Walker by Johnnie Walker - Ginger, Mint & Lemon

White Walker by Johnnie Walker – Ginger, Mint & Lemon

Prijs en Beschikbaarheid

White Walker by Johnnie Walker is vanaf oktober 2018 wereldwijd te verkrijgen, inclusief bij alle grote luchthavens en in België beschikbaar bij Colruyt en Delhaize zolang de voorraad strekt. De aanbevolen verkoopsprijs is € 36,49 voor 700 ml (41,7% alcoholpercentage). Voor meer informatie over White Walker by Johnnie Walker kun je terecht op www.johnniewalker.com of op social media.

Alle seizoenen van Game of Thrones bekijk je met Play More, Home of HBO®. Ook het nieuwste seizoen, exclusief in Play More. Meer informatie via telenet.be/playmore.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.