Skip to main content

Het Zoomer Whisky en Rum Festival

By 2 September 2014March 29th, 2015Evenementen, Whisky Festival
Zoomer Whisky en Rum Festival - Toegangskaart

Vrijdag avond was het dus tijd voor het Zoomer Whisky en Rum Festival bij Dranken Speciaalzaak DH17 in Bergen op Zoom. Een avond vol hapjes, drankjes, cocktails, een Teeling masterclass en vooral … gezellig samenzijn.

Het Zoomer Whisky en Rum Festival

Na het succes van vorig jaar beslisten de mensen van DH17 om een tweede editie van het Zoomer Whisky en Rum festival te organiseren. Net zoals vorig jaar ging het festival door op het terrein van DH17 in Bergen op Zoom.

Vanaf 18 uur kon je er al terecht aan de verschillende standjes voor een lekkere hamburger, een sate, of chicken wings. Ideaal om een goede ‘bodem te leggen’ zoals wij Vlamingen dat heten.

Vanaf 19 uur werden de whisky en rum flessen ontkurkt en kon er naar hartelust geproefd worden.

Whisky en Rum zeg je?

Ook Rum was sterk vertegenwoordigd op het Zoomer Whisky en Rum Festival

Ook Rum was sterk vertegenwoordigd op het Zoomer Whisky en Rum Festival

Klopt … De keuze voor Whisky en Rum zorgt ervoor dat je automatisch een wat breder publiek kan aanspreken ook. Blijkbaar was dat duidelijk een goede zet, want het Zoomer Whisky & Rum Festival was zo uitverkocht.

Een goot aantal van de aangeboden whiskies en rums kon je gratis proeven na het afgeven van de toegangskaart. Voor de iets duurdere werd zoals traditioneel een kleine meerprijs gevraagd.

Tussen het filmen en fotograferen door proefde ik onder andere van de verschillende Teeling Whiskeys, de Glenmorangie Quinta Ruban, Ardbeg Uigeadail, Penderyn Portwood, Glenrothes Alba, Glenrothes 2001 Vintage, Edradour Barolo Cask, Ron de Jeremy, Damoiseau Rhum en Vana Tallinn een heel lekkere likeur uit Estland.

Cocktails, Boeken, Sigaren en Whisky ETC

Naast Rum en Whisky was er op het Zoomer Whisky en Rum festival ook een cocktail bar voorzien. Elise had een aantal cocktails in de aanbieding en gaf een deskundig woordje uitleg. Ik proefde van een cocktail met onder andere Spiced Rum en koffie, terwijl het vrouwtje zich te goed deed aan de cocktail met Limoncello.

Voor de geïnteresseerden was er een standje met sigaren op het Zoomer Whisky en Rum Festival, een ideal combinatie met whisky als je het mij vraagt. Ook whisky boeken kon je op het festival kopen, en een abonnement op Whisky ETC kon je rechtstreeks bij Barry aanschaffen.

Zelf ben ik een grote fan van het Whisky ETC magazine. Het ziet er mooi uit, brengt interessante inhoud en is altijd voorzien van mooie foto’s. Ja, ik geef het toe … ooit zou ik daar eens een foto of een artikel in gepubliceerd willen zien met mijn naam er onder. Ik vrees dat ik eerst echter nog een poosje op deze blog zal moeten oefenen.

Teeling Masterclass met Hugh Mac Gabhann

Teeling Brand Ambassador Hugh Mac Gabhann geeft ons een glaasje Teeling Small Batch

Teeling Brand Ambassador Hugh Mac Gabhann geeft ons een glaasje Teeling Small Batch

Naar de Teeling Masterclass keek ik al weken uit. Ik was echter zo geconcentreerd aan het filmen op het Zoomer Whisky en Rum Festival dat ik te laat was op de Masterclass.

Hugh Mac Gabhann wist ons van alles te vertellen over Teeling, het merk, de distilleerderij en hun producten. Natuurlijk mochten we proeven van de Teeling Single Grain, en daarna van de Teeling Small Batch. De Teeling Small Batch werd gebotteld op basis van met de hand geselecteerde vaten die nog een extra rijping kregen op ex-rum vaten. Het resultaat is een zachte lekkere whisky.

Blijkbaar was er ook een heel exclusief proef flesje tot bij DH17 geraakt. De aanwezigen op de masterclass mochten immers proeven van de Teeling Single Malt die pas in oktober uit komt. Hij was lekker, maar het proevertje was iets te klein om een uitgebreide review van de Teeling Single Malt te kunnen geven 🙂

Het volgende wat we kregen was de Silver Reserve botteling, de 21 jaar oude Single Malt. In de neus meende ik abrikozen en chocolade te herkennen. Qua smaak opnieuw abrikozen, chocolade, vijgen. Een lange aangename finish maakt het plaatje compleet.

Een masterclass sluit je in schoonheid af, en dat deden we met de 26 jaar oude Single Malt, de Gold Bottling. Van deze single malt kwamen 1000 flessen op de markt. De whisky heef in eerste instantie 25 jaar in bourbon vaten gerijpt en daarna kreeg het nog een extra rijping in vaten waar witte Bourgogne wijn in zat. Het resultaat is een verdomd lekkere whisky met toetsen van tropische vruchten en een kruidig karakter.

Zijn er al plannen voor een derde editie van het Zoomer Whisky & Rum festival?

Het Zoomer Whiksy en Rum festival mag er zijn! Door zijn opzet en de beschikbare ruimte is het een klein maar super gezellig festival. Het smaakt dus naar meer!

Of er al plannen zijn voor een derde editie van het Zoomer Whisky en Rum festival? Natuurlijk … ik heb zelfs horen waaien dat er gedacht wordt om het in twee sessies te laten doorgaan. Meer info en de exacte data voor de derde editie vind je binnenkort op de DH17 website of op de website van het Zoomer Whisky en Rum festival zelf.

Waar blijven de video en de foto’s?

Tja … ik heb reeds meermaals laten vallen dat ik druk in de weer was met de video camera. Het resultaat is een video impressie van het Zoomer Whisky en Rum festival. De video is tevens ook de eerste Whisky with Friends video, dus laat gerust weten wat je ervan vind. Misschien doen we dat dan wel vaker. En zet gerust de kwaliteit van de YouTube even op 720p, dan wordt de video nog mooier!

Natuurlijk komt bij video heel wat kijken. Het gevolg hiervan is dat ik net iets minder foto’s nam dan anders. De foto’s staan opnieuw op mijn flickr account, maar ik voeg ze ook hier even toe.

Twitter en Facebook

Mocht je het nog niet weten, we hebben ook een Facebook pagina. Breng dus gerust een bezoekje naar de Whisky with Friends pagina en druk even op de Like knop! Je doet er ons een enorm plezier mee.

En voor de twitteraars onder ons … je kan ons volgen via de @WhiskyFriends twitter account.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.