Skip to main content

Gordon & MacPhail’s Connoisseurs Choice krijgt een nieuwe look.

By 17 April 2018Informatie, Nieuws

Wij hadden een maand terug al vernomen dat de Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice reeks een nieuwe look zou krijgen, maar maandag werd het nieuws officieel naar buiten gebracht.

Gordon & MacPhail vernieuwt zijn gamma

Gordon & MacPhail bestaat ondertussen al 122 jaar en dus werd er stevig nagedacht over een rebranding van het gamma. Zoals we eerder al aangaven komen er 5 nieuwe reeksen van producten: Discovery, Distillery Labels, Connoisseurs Choice, Private Collection en Generations. De eerst reeks die een nieuwe look krijgt is de Connoisseurs Choice, die later dit jaar trouwens zijn 50 ste verjaardag viert!

De nieuwe look van de Connoisseurs Choice reeks

Samen met de 50ste verjaardag van de Connoisseurs Choice reeks later dit jaar, krijgt deze reeks dus als eerste de nieuwe look. De reeks zag het levenslicht in 1968 onder George Urquhart, de tweede generatie van de Urquhart familie. In die periode was het eerder zeldzaam dat een whisky als Single Malt werd gebotteld.

Een nieuwe look voor de Connoisseurs Choice van Gordon & MacPhail

Een nieuwe look voor de Connoisseurs Choice van Gordon & MacPhail

De nieuwe look wordt in de lente van 2018 gelanceerd. De Connoisseurs Choice reeks omvat een exclusieve reeks van small batch, non-chill filtered whiskies uit een assemblage van vaten, maar ook een aantal single casks. Elk van deze whiskies wordt gebotteld als een vintage op 46% ABV (label heeft een gouden balk) of op vatsterkte (labels hebben een grijze balk) of als wood finishes (labels hebben een rode balk).

Het nieuwe label design zorgt er immers voor dat alle interessante informatie aanwezig is op het etiket, ideaal voor elke whisky enthousiast. In de Connoisseurs Choice reeks zitten whiskies voor ieders budget, started op ongeveer €70 tot pakweg €500.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.