Skip to main content

Glenglassaugh lanceert 2 nieuwe whisky’s in de “Massandra Connection” reeks

By 29 May 2014December 26th, 2014Nieuwe Releases, Nieuws
De Glenglassaugh "Massandra Connection" 1978 Madeira Finish

Glenglassaugh heeft twee nieuwe whisky’s toegevoegd in de vernieuwde “Massandra Connection” Serie. Zowel de 35 jaar oude Madeira Finish, als de 41 jaar oude Sherry Finnish zijn vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.

Gerijpt en gefinisht in de best Massandra vaten

Beide releases zijn non chill filtered en werden niet bijgekleurd. Daarnaast werden beiden afgewerkt in de beste Massandra vaten. Deze vaten werden voorheen gebruikt om de beste wijnen van Massandra in te rijpen.

Met de bijkomende rijping of finish in de verschillende Massandra vaten. Deze vaten zorgden voor een duidelijke evolutie in de smaak en stijl van de whisky. De resultaten zijn gewoonweg spectaculair!

De Glenglassaugh "Massandra Connection" 1978 Madeira Finish

De Glenglassaugh “Massandra Connection” 1978 Madeira Finish

Proefnotities

35 Year Old Madeira Wood Finish

Kleur: Antiek donkere eik
Neus: Romige noten van meloen die overgaan in de mooie diepte van zachte eik. Lichte tonen van een subtiele kust- en zeelucht die in balans is met rijke rijpe vruchten.
Smaak:Een heerlijk contrast van rijpe meloen en scherpe zure pruimen dat zachtjes wegebt in gedroogde abrikozen, met een licht vleugje van munt in de achtergrond. Een zachte noot van droge eik maakt het geheel iets zoeter.
Finish: Laag na laag subtiele fruitige trekjes die samenkomen met de oudere eik. Dat zorgt voor een heerlijk assortiment van smaken in de unieke Glenglassaugh stijl.

41 Year Old Sherry Wood Finish

De Glenglassaugh "Massandra Connection" 1973 Sherry Finish

De Glenglassaugh “Massandra Connection” 1973 Sherry Finish

Kleur: Goud
Neus: Gedroogde ananas, bananen en rozijnen verwarmd door een lichte hint van gember en witte peper kruiden. Tonen van Sukade die overgaan in een uniek karakter van zoete eik.
Smaak: Een frisse zeste van limoen die overvloeit in groene appelen en peren. Lichte hint van prikkelend rijp tropisch fruit een zachte vettigheid geven extra diepte aan de lange exclusieve vintage.
Finish: Een fantastisch levendige expressie voor een malt van deze vintage. Hierdoor ontstaat een gevarieerde combinatie van van klassieke vruchten tot kruidige smaken.

De “Massandra Connection” Serie

Sales Director Alistair Walker zei: ‘In 2010 bracht Glenglassaugh de eerste vaten over uit de Krim om zo de unieke en nieuwe “Massandra Connection”; series uit te brengen. Deze bestond uit vijf verschillende finishes Sherry, Muscat, Madeira, Porto en Aleatico.’

“Het was de eerste keer dat de Massandra wijnbouwer had toegestaan haar vaten uit te voeren, en ook de eerste keer dat de fijne wijnvaten uit de Krim werden gebruikt door een Schotse distilleerderij om whisky in te finishen.”

“Deze opmerkelijke nieuwe uitdrukkingen die vandaag werden gelanceerd toten het subtiele effect dat de prachtige Massandra vaten hebben op onze Highland Malts, en het resultaat zijn deze twee uitzonderlijke whisky’s.”

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.