Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Whisky ten Kastele

18 October 2014 @ 14:00 - 23:00

Affiche Whisky ten Kastele

Zaterdag 18 oktober 2014 is het eindelijk zover : onze jaarlijkse Whisky ten Kastele, dé hoogdag voor de liefhebber van het Schotse levenswater en diegenen die door de Schotse culinaire keuken willen verwend worden. Dan bent u immers in Kasteel De Rozerie (Brusselsesteenweg 75, 9300 Aalst) vanaf 14u00 (tot 23u00) welkom voor een open whisky tasting.

De formule op Whisky ten Kastele is simpel … Aan de kassa koopt u jetons waarmee u aan onze whiskystand kan kiezen uit meer dan 150 Single Malts, van zeer democratische drams tot heel exclusieve malts. Aan u de keuze om die drams te selecteren die u nooit eerder heeft geproefd…

Geert is er -als ambassadeur- in geslaagd om een speciale stand van “The Glenrothes” naar België te halen waar hij u zal verrassen met een primeur voor België.

De ganse namiddag en vooravond kan u op Whisky ten Kastele ook genieten van een gratis optreden van Davy Holt. Op diverse plaatsen in en rond het kasteel zal hij ons verrassen met een a capella optreden op klassieke instrumenten. Voor de geïnteresseerden is er op Whisky ten Kastele ook de ganse namiddag een tentoonstelling van oude Schotse wapens, klederdracht, boeken, muziekinstrumenten, enzovoort… Keltische zwaardvechters zullen demonstraties geven van de krijgstechnieken van de Clans en leren u -met behulp van deelnemers uit het publiek- ook hoe u uw kilt dient op te plooien…

Onze Highland piper Rik De Valck zorgt op regelmatige tijdstippen ook voor een muzikaal intermezzo op zijn doedelzak.
Het orgelpunt van de dag wordt onze Burns Night annex Haggis Ceremonie. Om 19u30 gaan we van start met het aperitief (whisky uiteraard, een bijzondere Glenrothes). Deze aperitief is inbegrepen voor de ingeschrevenen aan het avondmaal. Daarna wordt u vergast op een lekker menu op Schotse wijze. Voor de Bob(ette)s bestaat de mogelijkheid om dit menu te reserveren zonder alcoholische dranken.

Details

Date:
18 October 2014
Time:
14:00 - 23:00
Event Category:
Event Tags:
, , , , ,
Website:
http://www.anam-cara-aalst.be/_html/EActiviteit_WTK.html

Venue

Kasteel De Rozerie
Brusselsesteenweg 75
Aalst, 9300 Belgium
+ Google Map
Phone:
00 32 53 78 37 55
View Venue Website