Skip to main content

Eerste koperen pot still in 125 jaar aangekomen in Dublin

By 5 December 2014Nieuws
Teeling Whiskey Distillery Pot Still

De Teeling Whiskey Company was deze week getuige van de historische komst van drie nieuwe, handgemaakte koperen pot stills. De nieuwe koperen pot stills werden geleverd op de nieuwe whiskey distilleerderij, gelegen in Dublin’s Newmarket in The Liberties.

De koperen pot stills vormen een mijlpaal voor de familie Teeling. Hierdoor kunnen ze de whiskey productie terug brengen naar hun voorouderlijke wortels in Dublin 8. De nieuwe distilleerderij zal het boegbeeld worden van de heropleving van de Teeling Whiskey Distilleerderij di in de streek bloeide tijdens de 18e eeuw.

De nieuwe koperen pot stills werden door Frilli Impianti geproduceerd in Sienna (Italië). Frilli Impianti maakt sinds 1912 allerhande materiaal voor distilleerderijen. Van daaruit hebben de koperen pot stills gereisd over een afstand van 2.275 kilometer om zo hun nieuwe thuis in The Liberties te bereiken. De drie stills zullen het hart vormen van de distilleerderij en zijn essentieel bij het creëren van de kenmerkende Teeling Whiskey smaak.

De Teeling Whiskey distilleerderij is de eerste nieuwe distilleerderij in Dublin in meer dan 125 jaar. De distilleerderij zal een productie capaciteit hebben tot 500.000 liter whiskey op jaarbasis. Het merk Teeling Whiskey is al te koop in Ierland en is momenteel ook al in meer dan 30 exportmarkten. De bouw van de nieuwe distilleerderij zal het toekomstige aanbod voor de Teeling Whiskey merken garanderen en laat de creatie van een reeks innovatieve en authentieke Ierse whiskey’s toe op basis van de traditionele en unieke Dublin stijl van de distillatie

Teeling Whiskey. Picture Conor McCabe Photography.

Teeling Whiskey. Picture Conor McCabe Photography.

Jack Teeling, oprichter en directeur van de Teeling Whiskey Company merkte op: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de nieuwe Teeling Distillery, met de laatste stukjes van de puzzel, de koperen pot stills, eindelijk gepositioneerd in hun nieuwe huis in Newmarket. Wij zijn zeer trots terug te keren naar onze voorouderlijke wortels en brengen whiskey distillatie terug naar Dublin. We kijken uit naar de eerste spirit die uit onze nieuwe stills vloeit en openen onze deuren zodat het publiek kan komen kijken naar een echte Dublin distilleerderij in werking in 2015. ”

 

De nieuwe Teeling Whiskey distilleerderij kreeg zijn bouwvergunning in januari 2014. Ondertussen zijn de werkzaamheden op het terrein reeds gestart sinds augustus. Meer dan 100 mensen werden in dienst genomen tijdens de bouw van de distilleerderij met 30 vaste banen gepland na de voltooiing ervan. De nieuwe distilleerderij zal in gebruik genomen worden vanaf het begin van het nieuwe jaar en kort daarna zal de distilleerderij zijn deuren openzetten voor het publiek.

Bron: Teeling Whiskey Company

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.