Skip to main content

De nieuwe Single Cask releases van Wemyss Malts

Wemyss Malts single casks maart 2015

Wemyss Malts stelt de nieuwe Single Casks Single Malts voor en ook deze keer kregen ze namen die de unieke smaak en het aroma van de whisky suggereren

Wemyss Malts

Familiebedrijf Wemyss Malts is verheugd om de release van een nieuwe selectie van single cask single malt Scotch whisky’s aan te kondigen. Deze verrukkelijke collectie is vernoemd naar de unieke natuurlijke smaak en het aroma van een ieder en bevat onder andere de cask strength “The Rockpool” van Islay.

De nieuwe Single Malt Releases

De volledige vat lijst van deze release bestaat uit:

  • “The Rockpool” 1995 single cask van de Bowmore Distilery, Islay, Cask Strength
  • “Foraged Fruit Fool” 1991 single cask van de Blair Athol Distillery, Highlands
  • “Toffee Tuile” 1999 singe cask van de Aberfeldy Distillery, Highlands
  • “Kumquat Cluster” 1993 single cask van de Glenrothes Distillery, Speyside
  • “Stem Ginger Preserve” 1995 single cask van de Mortlach Distillery, Speyside
  • “Rhubarb Royale” 2001 single cask van de Benrinnes Distillery, Speyside

Elk vat is geselecteerd en benoemd door het Wemyss proefpanel, onder het toeziend oog van Charlie Maclean. Er zijn slechts een paar honderd flessen van elk vat en de adviesprijzen variëren van £ 60 tot £ 120 (€ 80 tot € 170). Deze bottelingen zullen verkrijgbaar zijn in geselecteerde retailers in het Verenigd Koninkrijk, de EU en de belangrijkste Aziatische markten zijn.

William Wemyss, oprichter en Managing Director bij Wemyss Malts, verklaarde: “We hebben een uitstekende start van 2015 gehad en nu al geven we ons tweede pakket van Single Casks vrij. Zoals steeds kwam het Wemyss Malts proefpaneel met een aantal namen op de proppen die de natuurlijke smaken en aroma’s van deze whisky’s suggereren, en ik weet zeker dat ze onze klanten zullen behagen.”

Bron: Wemyss Malts

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.