Skip to main content

Cù Bòcan wint een Design Award

By 21 March 2014April 8th, 2014Nieuws
Cù Bòcan fles en doos

De Tomatin Distillery Co Ltd viert vandaag feest, want op het World Whisky Design Awards 2014 wonnen ze een prijs. Hun nieuwste Single Malt merk Cù Bòcan Highland Single Malt Scotch Whisky won er een award voor “Best New Launch”.

World Whiskies Design Awards

De World Whiskies Design Awards zijn een reeks van prijzen die jaarlijks worden toegekend. Het is een erkenning voor het uitmuntend design zowel van de fles, het label en de doos van de Whisky. De Jury bestaat uit een internationaal panel van design experts.

Op 20 maar 2014 werden op het Whisky Magazijne’s Awards Presentation Dinner in het Waldorf Hilton in Londen dan ook de winnaars bekendgemaakt. De Tomatin 18 jaar oude Single Malt wond de prijs van “Best Highland Single Malt 13 to 20 years” voor het tweede jaar op rij.

Cù Bòcan

Cù Bòcan werd gereleased in 2013 en neemt afstand van de traditionele (licht geturfde) smaak en verpakking van de rest van het Tomatin gamma.

De naam Cù Bòcan komt uit het Gaelic en betekent (vrij vertaald) spookhond. Het vindt zijn oorsprong in het verhaal van een legendarische spookhond die al eeuwen de inwoners van Tomatin zou besluipen. Het thema komt dan ook terug in de griezelige, maar toch innovatieve en mooie verpakking.

Lovende woorden van de Jury

De jury had ook nog het volgende te melden over de Cù Bòcan : “Evocatieve en relevante afbeelding, ontworpen om nieuwe consumenten aan te trekken en het beeld van de whisky op te frissen. De beelden omschrijven het karakter van het product in de verpakking. De verpakking werkt op verschillende vlakken, het is mooi, eigentijds en stijlvol, het voelt nieuw aan en toch geruststellend authentiek.”

In een reactie op het winnen van de award zei Jennifer Nicol (Marketing Director): “Vanaf de start van het ontwikkelingsproces hadden we voorgenomen om onze getuurde whisky releases wat te scheiden van het bestaande Tomatin merk om zo onze consumenten niet in verwarring te brengen. Dit liet ons ook toe om de grenzen te verleggen en verder te experimenteren met een meer eigentijdse vormgeving. We zijn erg tevreden met het resultaat, kwaliteit van de bovenste plank en opvallend, net zoals de whisky zelf. Het succes van het merk heeft alle verwachtingen overtroffen en we kijken uit naar de verwachte groei met verdere batches en limited editions.

Het design van de verpakking

De Cù Bòcan verpakkign werd ontworpen door Pocket Rocket Creative ltd, een creatief bureau uit Stirling. Het bedrijf won trouwens ook in twee andere categorieën een waar alsook de “Best Design Agency” Award.

De Sneddon, het hoofd van het creatieve team dat aan het Cù Bòcan project werkte, zei “Het is een ongelofelijk spannende overwinning en het geeft ons echt wel moed te zien dat progressieve ontwerpen zoals die van Cù Bòcan gesmaakt en geprezen worden door de whisky industrie en de whisky kenners”

Cù Bòcan Limited Edition

Ondertussen is op de website van Tomatin al te lezen dat de eerste “Limited Edition Cù Bòcan” in april op de markt zal komen, samen met nog een aantal andere edities.

Bron : Tomatin Distillery Co Ltd

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.