Skip to main content

Cù Bòcan 1989 Limited Edition

By 11 April 2014December 26th, 2014Nieuwe Releases, Nieuws
Cù Bòcan 1989 Limited Edition

Naar het einde van vorig jaar kwam de Cù Bòcan Highland Single Malt Scotch Whisky op de markt, en nu kondigt Tomatin met enige trots hun eerste Limited Edition Cù Bòcan aan.

Cù Bòcan 1989 Limited Edition

Van de Cù Bòcan 1989 Limited Edition komen welgeteld 1080 flessen op de markt vanaf 14 april (niet in de Verenigde Staten). De flessen zijn het resultaat van de vaten 37470, 37471 en 37472 die in alle stilte in Pakhuis 9 van de Tomatin Distillery liggen te rusten. Ze zijn het resultaat van een zeldzame, en eerder toevallige, productie van geturfde whisky die op 7 juni 1989 werden gedistilleerd.

De whisky heeft jaren gerijpt op Bourbon casks en werd aan cask strength gebotteld (53.2%). De rokerigheid is in deze Cù Bòcan 1989 Limited Edition iets prominenter aanwezig dan in de standaard Cù Bòcan release, maar toch behoudt de whisky zijn herkenbare lichte zoetigheid. Vanaf 14 april gaan deze exclusieve flessen over de toonbank voor 199.99 Britse Pond (net iets meer dan 240€). De Tasting notes die we van de Distillery doorkregen :

Tasting Notes

Neus

Initieel een lichte rokerigheid, alsof je in de verte wat brandend aanmaakhout zou ruiken. De rokerigheid heeft een heide karakter die snel plaats maakt voor vers fruit – peer vergezeld van citroenzuur en zoete ananas. Na verloop van tijd krijgt de whisky in het glas een zoeter karakter met honing, vanille, kokosnoot met kruidige noten van basilicum en rucola.

Aroma

De rokerigheid en heide toetsen zijn prominent aanwezig. De zoete smaak van vers fruit (sinaasappel, grapefruit, braam- en bosbessen). Op de achtergrond zijn ook een lichte toets van gember en kruidnagel te herkennen.

Afdronk

Zeer zoet met een lan aanhoudende aardse maar zoete rokerigheid.

Cù Bòcan 1989 Limited Edition Mood Shot

Cù Bòcan 1989 Limited Edition

 

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.