Skip to main content

Craigellachie 23 Years Old – Proefnotities

Craigellachie 23 - Fles & Verpakking

Het is zover … de laatste expressie uit het Craigellachie gamma! Tijd dus voor de de Craigellachie 23 Years Old.

Craigellachie 23

Craigellachie 23

Craigellachie 23 Years Old.

De Craigellachie 23 Years Old is natuurlijk het paradepaardje van Craigellachie. De whisky heeft 23 jaar gerijpt op vaten van Amerikaanse eik en werd gebotteld op 46% ABV.

Proefnotities

  • Neus: De vla die ze hier bij ons maken als het kermis is daar dacht ik aan, met goed wat speculaas, peperkoek, melk, lichte vanille en kandijstroop … Op de achtergrond een vleugje tabak en een lichten munt.
  • Smaak: In eerste instantie vooral frisse citroen, wat kruiden en een olieachtige textuur. Na een poosje kreeg ik ook rode bessen en vijgen door, wat vanille, speculaas en karamel en honing.
  • Finish: Een lange en warme finish die maar blijft gaan en terugkomen.

Onze mening

De Craigellachie 23 Years Old is echt wel mijn favoriet uit de Craigellachie reeks. Een mooie combinatie van smaken en die afdronk … gewoon af. Of het nu ook een ideale whisky is als je de prijs / kwaliteit in acht neemt … dat hangt er een beetje van af waar je hem koopt! Ik zag immers flessen te koop voor om en bij de € 160, maar in het Verenigd Koninkrijk betaal je tot 300 Britse pond, omgerekend € 470!!! Yikes! Ook bij een Nederlandse whisky shop zag ik een bedrag van € 450 staan!

Mijn mening? Vind je hem aan 160 euro, dan zou ik hem persoonlijk nog durven kopen. Moet je 470 euro uitgeven, dan zou ik hem laten staan en 3 flesjes van rond de 150 euro kopen, daar zal je alvast langer plezier aan beleven!

Het Craigellachie gamma

Ondertussen hebben we alle expressies van Craigellachie wel gehand. Mocht je mij nu vragen welke mijn favoriet is, dan zou ik zeggen : “Het hangt ervan af”.

Vind je een flesje Craigellachie 23 aan 160 euro, dan zou ik zeggen … Doen! Voor mij persoonlijk ligt dat bedrag misschien net boven mijn ‘impulse buy’ drempel, maar toch … Moet je er 450 euro voor neertellen? Koop dan gewoon 4 flesjes 19 Years Old of een flesje Craigellachie 19 Years Old en 2 andere toppers. Want die prijs vind ik de Craigellachie 23 Years Old echt niet waard. Globaal gezien vind ik de Craigellachie 19 voor mij persoonlijk de ideale expressie uit het Craigellachie gamma op basis van prijs en kwalitiet!

Nog even meegeven dat het sample van de Craigellachie 23 Years Old ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / Craigellachie ter gelegenheid van de Craigellachie Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens CraigellachieTT hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer proefnotities van Craigellachie.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.