Skip to main content

Craigellachie 21 Years Old – Proefnotities

By 7 December 2015December 8th, 2015Craigellachie, Proefnotities, Schotse Whisky, Speyside
Craigellachie 21 - Distillery Weather vane

Ondertussen hebben we bijna alle expressies in het Craigellachie gamma al gehad. Vandaag is het de beurt aan de Craigellachie 21 Years Old.

Craigellachie 21 Years Old.

De Craigellachie 21 Years Old is een cask strength single cast gebotteld op 57.2% ABV en enkel te verkrijgen in het Craigellachie Hotel. Je mag er dus zeker van zijn dat we hier bijzonder blij waren met dit sample.

Proefnotities

Craigellachie - Worm Tubs

Craigellachie – Worm Tubs

  • Neus: De zoetere toetsen van een sherry whisky … vanille, botersnoepjes, babelutten, caramel, Werther’s Original, rode vruchten, honing, okkernoten. Bij deze expressie merkten we ook een lichte zwavel toets op in de neus.
  • Smaak: Van die maria snoepjes die iedereen wel in huis heeft op dit moment. Stroperig en suikerachtig dus. Voor een cask strength is deze whisky best nog zacht van smaak. En toch had ik ook nog een ander gevoel … warme rijstpap met een vleugje kaneel … Hoe langer de whisky in de mond bleef hoe zoeter de indruk op de tong.
  • Finish: Een mond vullende finish, meer kan ik er niet echt over zeggen. Zo het gevoel dat zowel je tong, keel en zelfs je neusvleugels nog even nazinderen en nagenieten.

Onze mening

Jammer dat deze Craigellachie 21 Years Old niet gewoon in de winkels ligt, want hij is gewoonweg top. Een ideale combinatie van smaken en een uitermate lange en aangename whisky. Als ik persoonlijk een flesje mocht kiezen uit het aanbod van Craigellachie, dan zou het deze Craigellachie 21 Years Old wel zijn. Jammer dat ik daarvoor speciaal tot in Schotland zou moeten reizen … of toch weer niet?

Nog even meegeven dat het sample van de Craigellachie 21 Years Old ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / Craigellachie ter gelegenheid van de Craigellachie Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens CraigellachieTT hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer proefnotities van Craigellachie.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.