Skip to main content

Craigellachie 19 Years Old – Proefnotities

By 1 December 2015December 8th, 2015Craigellachie, Proefnotities, Schotse Whisky, Speyside
Craigellachie 19 Fles & Verpakking

Tijd om de volgende proefnotitie in het Craigellachie gamma online te gooien. Vandaag is het de beurt aan de Craigellachie 19 Years Old.

Craigellachie 19 Years Old.

Tijd om het Craigellachie te ontdekken

Tijd om het Craigellachie te ontdekken

Daar waar de Craigellachie 13 Years Old en de Craigellachie 17 Years Old nog gewoon in de winkel te koop zijn, is de Craigellachie 19 Years Old een exclusieve botteling voor de zogenaamde Travel Retail. Kort samengevat … je vindt hem alleen op luchthavens en zo.

Ook de Craigellachie 19 Years Old werd non chill-filtered gebotteld op 46% ABV en is te koop voor om en bij de 120 euro.

Proefnotities

  • Neus: Waar de 13 en 17 jaar oude expressies mij in eerste instantie aan gras en hout deden denken, doet de Craigellachie 19 Years Old mij in eerste instantie aan fruit en een boomgaard denken. Frisse appels, perziken en pruimen en opnieuw een licht kruidige toets.
  • Smaak: Mijn eerste indruk was zoet en granen … je weet wel, van die energy bars die sportmensen eten. Al moet ik toegeven dat het al lang geleden is dat ik er nog eentje heb geproefd 🙂 In vergelijking met de 17 jaar oude is deze wat voller, geen idee hoe ik het anders moet omschrijven. Opnieuw licht houterig en zelfs een vleugje tabak.
  • Finish: Lange fruitige finish die langzaam kruidiger wordt.

Onze mening

In vergelijking met de Craigellachie 13 Years Old en de 17 Years Old is deze expressie iets voller qua smaak en neus. Voor mij persoonlijk was het iets fruitiger karakter zeker een pluspunt in combinatie met de kruidige toetsen. De Craigellachie 19 Years Old is net iets anders dan de twee jongere edities.

Volgens informatie die wij van een bevriend whisky drinker kregen zou de Craigellachie 19 Years Old om en bij de 130 euro kosten voor een fles van een liter. Dus qua prijs / kwaliteit staat deze Craigellachie 19 Years Old voor ons echt wel boven de Craigellachie 17 Years Old.

Nog even meegeven dat het sample van de Craigellachie 19 Years Old ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / Craigellachie ter gelegenheid van de Craigellachie Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens #CraigellachieTT hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer proefnotities van Craigellachie.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.