Skip to main content

Craigellachie 17 Years Old – Proefnotities

By 24 November 2015December 8th, 2015Craigellachie, Proefnotities, Schotse Whisky, Speyside
Craigellachie 17 Fles & Verpakking

Na de Craigellachie 13 Years Old is het vandaag de beurt aan de Craigellachie 17 Years Old.

Craigellachie 17 Years Old

Tijd om het Craigellachie te ontdekken

Tijd om het Craigellachie te ontdekken

Tijdens de Tweet Tasting van vorige week proefde ik niet alleen de Craigellachie 13 Years Old, maar ook deze Craigellachie 17 Years Old.

Samen met een aantal andere edities kwam deze distillery botteling ergens in 2014 op de markt. In 2015 won hij trouwens een gouden medaille in de categorie Speyside Single Malts 13–18 Years Old tijdens The Scotch Whisky Masters. Ook de Craigellachie 17 Years Old werd non chill filtered gebotteld op 46% ABV. De whisky werd trouwens gerijpt op traditionele vaten van Amerikaanse eik, en is te koop voor om en bij de 90 a 100 euro.

Proefnotities

  • Neus: Lichter en ook fruitiger dan de 13 jaar oud versie, licht houterig opnieuw. Lichte citrus, gestoofde peren, rode bosbessen, wat gras en zoethout en lichte vanille, marsepein en honing.
  • Smaak:Ook in de smaak opnieuw peren, maar niet gestoofd deze keer, wat vanille, nougat / frangipane en butterscotch en gekarameliseerd appels en een houterige en licht gekruide toets.
  • Finish: Een minder warme en minder lange finish dan de 13 jaar oude expressie. Waar de 13 jaar oude vooral in de achterkant van de mond en de keel bleef hangen, blijft de 17 jaar oude vooral vooraan in de mond hangen. Licht rokerige finish ook.

Onze mening

Iets lichter qua smaak dan de Craigellachie 13 years old. Zeker niet slecht, maar hij sprong er ook niet onmiddellijk uit. Als je dan nog even de prijs in rekening neemt, dan moet ik toegeven dat ik voor dat bedrag al whisky’s heb geproefd waar ik meer van onder de indruk was. Geef mij dan maar 2 flesjes Craigellachie 13 Years Old voor dezelfde prijs.

Nog even meegeven dat het sample van de Craigellachie 17 Years Old ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / Craigellachie ter gelegenheid van de Craigellachie Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens #CraigellachieTT hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer proefnotities van Craigellachie.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.