Skip to main content

Craigellachie 13 Years Old – Proefnotities

By 20 November 2015December 8th, 2015Craigellachie, Nieuws, Proefnotities, Schotse Whisky, Speyside
Craigellachie 13 fles en verpakking

Gisteren was het tijd voor een nieuwe Tweet Tasting, deze keer van het Craigellachie gamma, en dus delen we vandaag graag onze proefnotities van de Craigellachie 13 met jullie.

Craigellachie

Tijd om het Craigellachie te ontdekken

Tijd om het Craigellachie te ontdekken

Craigellachie … een naam die ik al vaak had gehoord bij onafhankelijke bottelaars. Hun eigen single malt, daar weet ik eigenlijk nog veel te weinig van. Het duurde dan ook niet lang voor ik mij inschreef voor de Craigellachie Tweet Tasting, en ik was bij de gelukkigen …

Een paar dagen terug kreeg ik thuis een mooi pakje geleverd, met 5 samples van de verschillende expressies van Craigellachie. In het pakje zat ook een mooi boek met wat extra informatie en mooie foto’s. De komende weken mag je hier dus wat proefnotities verwachten van de verschillende expressies. Vandaag starten we met de Craigellachie 13 Years Old.

Craigellachie 13 Years Old

De Craigellachie 13 Years old is dus de eerste expressie in de Craigellachie range die we mochten proeven. We mogen voorzichtig stellen dat het de standaard Craigellachie expressie is. De whisky werd non chill filtered gebotteld op 46% ABV en is te koop voor om en bij de 45 euro.

Proefnotities

  • Neus: Plantaardig met vooral hooi en gedroogd gras, granen en noten en hout / eik en kruiden (planten). Na een poosje ook zoetere geuren, lichte honing en wat zoet fruit. De plantaardige tonen blijven aanwezig.
  • Smaak: Kruidig, droog en prikkelend in de mond. Vooral peper en een licht pikante toets die ik met gember associeer. Een lichte olieachtige textuur met een zoete hint van honing, vanille en mango.
  • Finish: Een whisky die blijft plakken. De finish is echt warm en lang … een haardvuur gevoel met een goeie sigaar erbij.

Onze mening

Als eerste kennismaking met Craigellachie kan dit wel tellen … De typische whisky die ik associeer met een koude zondagavond voor de open haard. De prijs valt ook best mee … hier en daar kan je al een flesje op de kop tikken voor om en bij de 45 a 50 euro.

Nog even meegeven dat het sample van de Craigellachie 13 Years Old ons werd opgestuurd door Steve Rush van The Whisky Wire / Craigellachie ter gelegenheid van de Craigellachie Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Wil je weten wat anderen van deze express vonden? Bekijk dan zeker ook eens #CraigellachieTT hashtag op twitter, en hou onze website in de gaten voor meer proefnotities van Craigellachie.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.