Skip to main content

Clutha Distillery wordt de naam van de nieuwe Douglas Laing distilleerderij in Glasgow.

By 28 August 2018Nieuws
Clutha Distillery

Douglas Laing, Scotch Whisky specialist, kondigde gisteren de naam aan van zijn nieuwe distilleerderij in Glasgow, namelijk Clutha Distillery!

Clutha Distillery

Clutha Distillery Logo

Clutha Distillery Logo

‘Clutha’, wat Clyde in het Gaelic betekent, weerspiegelt zowel het erfgoed van het bedrijf als de locatie van de nieuwe distilleerderij die aan de oevers van de Clyde rivier ligt, in het hart van Glasgow.

Opgericht in Glasgow in 1948, is de derde generatie van het familiebedrijf trouw gebleven aan zijn roots en dankt de iconische rivier voor het spelen van een sleutelrol in zijn vroege succes alsook een cruciale rol in de globalisering van de geest. De oprichter van het bedrijf, Fred Douglas Laing, groeide op met uitzicht op de Clyde, voordat hij zijn Whisky-bedrijf vestigde op de Broomielaw.

Grootse plannen voor de Clutha Distillery

Er werd een planning ingediend voor het project ten bedrage van £ 10,7 miljoen, waarmee het bedrijf de nieuwe distilleerderij- en bottelcomplex zal aangelegen in samenwerking met het hoofdkantoor, het bezoekerscentrum, het Whisky-archief en de bar / bistro. De ontwikkeling zal ook leiden tot 41 nieuwe banen en zorgt ervoor dat het aantal personeelsleden van Douglas Laing de hoogte in schiet van 24 naar 65 werknemers.

Clutha Whisky

De eerste whisky die door de nieuwe Clutha Distillery geproduceerd zal worden zall ook de naam Clutha dragen. Met 70 jaar ervaring in de Scotch Whisky-industrie, is het een belangrijke moment voor de onafhankelijke specialist omdat hij nu ook zelf whisky zal distilleren. Het bedrijf zal nauw samenwerken met een ervaren distilleerder die meer dan 40 jaar ervaring heeft.

Clutha Whisky zal een gespecialiseerde, high-end Single Malt zijn met een zware Sherry-invloed door zijn rijping in ex-Sherry-vaten. Prachtig vervaardigd zonder kleuring of chill-filtratie, zal Clutha Malt verschillen van traditionele Lowland-stijlen.

Chris Leggat, CEO van Douglas Laing & Co., zei: “Douglas Laing has a long and proud association with Glasgow and the Clyde with the city at the heart of the company.

“It was important to us that the new Distillery was located on the banks of the Clyde as it brings us back to where the company has its heart. After careful consideration the name was selected to reflect our proud heritage and the importance of the location.”

Cara Laing, Director of Whisky, voegde toe: “We have long held this ambition for Douglas Laing to operate its own Distillery and bottling operation in Glasgow. Not only will it bring Whisky distilling back to the South Side of the city, it will create welcome jobs, generate significant additional high-value exports.”

De nieuwe onderneming stelt het bedrijf in staat zich te concentreren op de ontwikkeling van zijn zeer succesvolle wereldwijde exporthandel – het bedrijf verkoopt al aan meer dan 50 landen over de hele wereld.

De nieuwe distilleerderij zal verdere en diepere groei toelaten in bestaande markten, waaronder Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific, met name China, plus de Britse binnenlandse markt.

De Clutha-distilleerderij zal naar verwachting in het najaar van 2019 worden geopend.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.