Skip to main content

Benromach lanceert de Benromach 20th Anniversary Bottling

By 26 April 2018Nieuws
Benromach 20th Anniversary Bottling

De Benromach Distillery Company Ltd viert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de distilleerderij. Net om die reden lanceert Benromach de Benromach 20th Anniversary Bottling.

Benromach 20th Anniversary Bottling

20th Anniversary Bottling

20th Anniversary Bottling

Het nieuws over die nieuwe botteling bereikte ons op maandag al, maar we vonden niet onmiddellijk de tijd om het te publiceren. Maandag vierde Benromach immers dat de productie ondertussen al 20 jaar werd herstart na de her-opening in 1998. En hoe kan je een verjaardag beter vieren dan met een speciaal flesje … de Benromach 20th Anniversary Bottling dus. De whisky in de Benromach 20th Anniversary Bottling werd immers gedistilleerd tijdens het eerste productiejaar.

De whisky werd gerijpt in first fill oak casks en lagen te rijpen in een traditioneel dunnage magazijn op de distilleerderij in Forres Schotland.

De 20th Anniversary Bottling wordt gepresenteerd in een speciale Benromach-fles, verpakt in een elegant gelijnde houten kist. Het kistje is trouwens versierd met koperen details, die verwijzen naar de twee glanzend koperen potstills van de distilleerderij. Een mooi geschreven en gepresenteerd boek met harde kaft begeleidt de whisky en eert de aloude tradities die worden gebruikt om deze unieke single malt Scotch whisky liefdevol te maken.

Van de Benromach 20th Anniversary Bottling zullen 3000 flessen zijn, waarvan 400 exclusief in het Visitors Center van de Benromach Distillery zullen verkocht worden. Over de prijs kregen we voorlopig geen bijkomende informatie, wat we wel kunnen meegeven is dat de Benromach 20th Anniversary Bottling werd gebotteld op 56.2% ABV. Bijkomende informatie kan je natuurlijk vinden op de Benromach 20th Anniversary Bottling pagina.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.