Skip to main content

Benromach Chateau Cissac 2010 – Proefnotities

Benromach Château Cissac Bordeaux Wood Finish 2010

Begin november werd de Benromach Château Cissac 2010 nog aangekondigd, en vandaag schrijf ik er al mijn proefnotities over … zo hoort dat de laatste tijd … alles moet snel gebeuren 🙂

Benromach Château Cissac 2010

We hadden het een paar weken terug al even over de Benromach Château Cissac 2010. De whisky kreeg een rijping in een First Fill Bourbon vat, maar kreeg daarna nog een rijping van minstens 2 jaar op Château Cissac Bordeaux vaten. Het spreekt voor zich dat de Benromach Château Cissac dan ook een duidelijke invloed heeft gekregen van deze Bordeaux wijnvaten uit de Franse Haut-Mêdoc!

Het resultaat is dan ook een mooi gebalanceerde whisky met een pittig karakter, gebotteld op 45% ABV.

Benromach Château Cissac Bordeaux Wood Finish 2010

Benromach Château Cissac Bordeaux Wood Finish 2010

Proefnotities

  • Neus: Er is een bepaalde rokerigheid te herkennen in de eerste neus gevolgd door ontbijtgranen, vers gebakken brood, wat rozijntjes, een zoet karakter, een vleugje marsepein en natuurlijk het florale karakter van de Benromach.
  • Smaak: In eerste instantie een houterig karakter met een stevige peper, een kruidige toets. Ik vermoed dat de tannine van de wijn hier een grote invloed hebben. Wat kruidnagel en aan de zoete kant meende ik wat witte chocolade te herkennen.
  • Finish: Een pittige finish die erg lang in de mond blijft hangen.

Onze mening

Dat ze bij Benromach lekkere producten op de markt brengen, dat weten we al een poosje. Deze Benromach Château Cissac 2010 is daar zeker geen uitzondering op. Een lichte rokerigheid, een pittige peper, een zoetje en een lange finish … ideaal voor deze eindejaarsperiode. Ja … een aanrader als kerstcadeau voor dat ene familielid die wel into Whisky is!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.