Skip to main content

BenRiach 12y Sherry Wood wint award in Speyside

By 8 May 2014December 26th, 2014Nieuwe Releases, Nieuws
BenRiach 12 y Sherry wood Matured

De BenRiach 12 gerijpt op Sherry vat werd reeds in China verkozen tot de beste in zijn categorie. Deze keer wint een BenRiach single malt een top award in Speyside!

De BenRiach 12y Sherry Wood is de winnaar in de categorie 12 jaar en jonger op op het “Spirit of Speyside” Whisky Festival van dit jaar.

Spirity of Speyside Whisky Festival

In de wedstrijd werden zo een 350 stemmen uitgebracht in deze wedstrijd. Het is trouwens de enige awards wedstrijd waar de winnaar wordt bepaald door leden van het whisky liefhebbend publiek!

Na een reeks jureringen trokken de laatste 8 genomineerden naar de finale. De malts weren voorheen verkozen door een panel van schrijvers, gespecialiseerde verkopers en specialisten in de industrie. Uiteindelijk kiest het publiek de winnaar uit de geselecteerde finalisten.

Het Spirit of Speyside Whisky Festival duurt vijf dagen, en is ondertussen aan zijn vijftiende jaargang toe. Elk jaar trekt het bezoekers aan van over de hele wereld. Dit jaar werden bezoekers geregistreerd uit meer dan 31 landen.

BenRiach 12y Sherry Wood

Vorig jaar nog werd de BenRiach 12y Sherry Wood nog als beste verkozen in China. Op die manier klopte het nog 120 andere single malts en blends. Met een score van 95 punten won het dan ook de Platinum Signature Award. In 2011 kaapte de BenRiach 12y Sherry Wood nog twee trofee├źn in de prestigieuze International Wine and Spirits wedstrijd.

Master Distiller Billy Walker vertelde “Deze award toont aan dat onze 12y oude sherry vat gerijpte whisky echt iets bijzonders is. Gebotteld op 46% is het een resultaat van een huwelijk tussen whisky’s gerijpt in Oloroso en Pedro Ximenez Sharry butts afkomstig uit Jerez in Zuid-Spanje. Hierdoor krijgt de whisky een perfecte balans van mokka en fondant chocolade, verweven met vijgen, rozijnen, vanille, fruit en rijke kruiden”.

Romig, zoet en rijt, het zorgt voor een heerlijke after-dinner dram. Goed voor een waardering van 95.5 in Jim Murray’s 2012 Whisky Bible.

Wil je ook even genieten van de BenRiach 12y Sherry Wood matured, dan kan je nu al een flesje bestellen via Whisky.nl of ga eens langs bij uw lokale slijterij, gespecialiseerde wijn- en whiskyhandel.

BenRiach 12 y Sherry Wood Matured kopen via Whisky.nl

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.