Skip to main content

Arran 18 Years Old – Proefnotities

Arran 18 Years Old - The Road to 18

Tijdens de Twitter Tasting van The Whisky Wire en The Isle of Arran Distillers mochten we naast de Arran Sauternes Cask Finish ook even van de Arran 18 years old proeven. Wat wij ervan vonden lees je in onze proefnotities.

Arran 18 Years Old

De Arran 18 Years Old is de laatste botteling in “The Road to 18” trilogie van The Isle of Arran Distillers. Twee jaar terug was er al de Arran 16 Years Old en vorig jaar was er nog de Arran 17 Years Old.

Arran 16 Years Old, 17 Years Old en 18 Years Old - The Road to 18 Trilogie.

Arran 16 Years Old, 17 Years Old en 18 Years Old – The Road to 18 Trilogie.

Net zoals de vorige twee edities is de Arran 18 Years Old een limited edition geworden. Gebotteld aan 46% ABV, niet bijgekleurd en non-chill filtered, zijn er welgeteld 9000 flessen wereldwijd beschikbaar.

Arran 18 Years Old - Limited Edition

Arran 18 Years Old – Limited Edition

Proefnotities

  • Kleur: Diep goudgeel
  • Neus: Zoete en fruitige tonen. In eerste instantie lichte vanille met tropische vruchten. Perzik en rijpe banaan met een licht kruidige toets en de invloed van zoete sherry vermoed ik.
  • Smaak: Zoet en licht romig met een kruidige toets om mee te starten. Het zoete van caramel en honing en het iets bittere van groene appels. Na een poosje had ik ook wat chocolade en appelsien in de smaak.
  • Afdronk: Best een behoorlijk lange afdronk die mooi in je mond blijft hangen, vooral dan de zoete toesten.

Besluit

De Arran 18 Years Old is de laatste in “The Road to 18” trilogie. Ik heb gelukkig een flesje op de kop kunnen tikken op een Arran Whisky Tasting. Op die manier heb ik ze alle drie in mijn kast staan.

De Arran 18 Years Old is een best lekkere whisky met lichte sherry toetsen. Wanneer ik de Arran 18 Years Old vergelijk met de Arran 17 Years Old en de Arran 16 Years Old, dan vind ik hem persoonlijk beter dan de Arran 17 Years Old. Kiezen tussen de 3 wordt moeilijk, want de Arran 18 Years Old ligt op hetzelfde niveau as de Arran 16 Years Old.

Dankwoordje

Het sample van de Arran 18 Years Old kregen we toegestuurd naar aanleiding van de Arran Twitter Tasting op 22 april. In het pakketje zaten nog een aantal andere expressies, dus hou zeker de website in de gaten. Wil je weten de andere deelnemers uit de Arran Twitter tasting ervan vinden, dan kan je de #ArranWhisky hashtag op twitter even bekijken. Wij danken dan ook The Whisky Wire en The Isle of Arran Distillers voor deze fantastische twitter tasting.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.