Skip to main content

Angels’ Nectar First Edition – Proefnotities

Angels' Nectar First Edition

Voor mij persoonlijk hoeft het niet altijd een Single Malt te zijn, tussen die blends zit immers ook lekkere whisky. Vandaag proeven we dan ook een Blended Malt de Angels’ Nectar First Edition.

Angels’ Nectar First Edition

Een poosje terug kwam ik in contact met Robert Ransom van Highfern. Hij vroeg mij of ik niet eens wou proeven van hun Blended Malt Scotch Whisky en stuurde mij twee samples op. Het eerste daarvan is de Angels’ Nectar First Edition.

Het verschil van een Blended Malt Whisky ten opzichte van een Blended Whisky is dat bij een Blended Malt Whisky enkel Single Malt whisky gebruikt werd. Neen … bij een Blended Malt Whisky komt er geen graan whisky aan te pas. Voor de anciens onder ons … ja een Blended Malt Whisky is wat vroeger onder de noemer Vatted Malt zat.

De Angels’ Nectar First Edition is een combinatie van een Speyside Single Malt en twee Highland Single Malts … beiden minstens 5 jaar oud. Bij de Anglls’ Nectar First Edition komt er trouwens ook geen caramel aan te pas.

Angels’ Nectar First Edition

Proefnotities

  • Neus: Kruidig, fruitig en licht plantaardige invloeden. Mijn eerste indruk was een invloed van duingras, gevolgd door wat sinaasappel en lichte kruidigheid. Er zit ook een zoete toets in de neus.
  • Smaak: Kruidig en houterig bij de start, maar de smaak opent toch na een poosje met een duidelijke zoete toets van honing, peren en kastanjes. De typische vanille toets van bourbon vaten krijg je hier ook duidelijk door.
  • Finish: Best een mooie en matig lange afdronk met kruidige invloeden … en ja, dit is een blended whisky!

Onze mening

Wel de Angels’ Nectar First Edition is lekkere Blended Malt Whisky van onafhankelijke bottelaars Highfern, gebotteld op 40% ABV. En eerlijk gezegd … het is nog een verdomd lekkere ook! Mooi van smaak en een matig lange afdronk, dat allemaal voor een aardig prijsje (€ 35 a € 40). Ik ben dus onder de indruk!

Met dank aan de mensen van Highfern om ons een sample van deze whisky te bezorgen!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.