Skip to main content

Whisky with Friends is een feit!

By 6 January 2014March 25th, 2014Nieuws
Whisky Glas

Al een dik jaar speelt het idee in mijn gedachten om een website te starten rond een nieuwe passie van mij, namelijk Whisky en alles wat daarmee te maken heeft. Maar hoe begin je daar nu aan ?

Wat wil je brengen en wie wil je bereiken?

Wat wil je brengen? Dat was inderdaad de eerste vraag. Het is immers niet dat ik een Whisky expert ben, maar eerder een genietende liefhebber. Verregaande analyses en proefnotities zal je hier dus in de eerste maanden, en waarschijnlijk ook jaren, niet terugvinden. Whisky proeven is een kunst, net zoals wijn proeven of zelfs kruiden proeven, en dat is niet iets wat je op een paar weken kan leren. En toch … waarschijnlijk zal je hier en daar mijn mening lezen over een bepaalde whisky, als zal het dan niet met zoveel woorden en kennis zijn als de grote experts.

Voor wie zal je schrijven

Ook hier was het even wikken en wegen. Al snel werd getwijfeld tussen een Engelstalige blog en een Nederlandstalige blog. Van die eerste categorie zijn er al een pak, van de tweede iets minder. En dus wordt het een Nederlandstalige blog waar ik mijn liefde voor de whisky wil delen met vrienden en andere whisky liefhebbers.

Hoe kwam je bij de naam?

Veel zwoegen, zweten, krabbelen, doorstrepen en opnieuw beginnen. Hier en daar ook de hulp inroepen van een vriend, een collega, een bevriend blogger. Er stonden een aantal Nederlandstalige namen op papier, maar niets wat er eigenlijk met kop en schouders bovenuit stak, en ook niet echt iets wat kort samenvatte wat ik wou brengen. Vond ik dan iets waar ik een goed gevoel bij had, dan was de naam te lang, was de domeinnaam niet beschikbaar of had ik wel andere pech.

Een naam vinden, dat lijkt dus simpeler dan het is, en het heeft niet veel gescheeld of we waren op Whisky Blog gestrand. Gewoon Whisky Blog, want dat omschreef perfect wat het doel was, en de domein naam was nog vrij. Maar het klonk iets te gewoontjes …

Opnieuw een brainstorm sessie inlassen en na een aantal alternatieven stond plots ‘Whisky with Friends’ op papier (met dank aan Knightwise). Het bekte goed, vatte samen wat ik wou brengen, de domeinnaam bleek nog vrij te zijn, … en het klinkt nog internationaal voor het geval ooit een Engelstalige versie van de site gemaakt wordt 🙂

Wat moet er nog gebeuren

Neen, we zijn nog niet helemaal rond, en dat zal je al snel merken. De website staat er wel, maar er wordt nog druk aan een logo gewerkt, er moet natuurlijk nog inhoud geschreven worden voor de website, alles moet nog een beetje in de schijnwerpers gezet worden, … kortom, er is wel nog wat werk aan de winkel.

Maar ondertussen kan je in afwachting van de nodige inhoud toch al even inschrijven op onze nieuwsbrief. Dan houden we je zeker op de hoogte van de verdere evolutie van de Whisky with Friends website.

Heb je nu al opmerkingen of suggesies? Laat het ons dan gerust weten in de comments, of kijk even op onze Contact pagina hoe je ons op andere manieren kan bereiken.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.