Whisky Talk met Scott Adamson – Tomatin

De derde in de reeks Whisky Talks op Whisky Live in Spa is met Scott Adamson van Tomatin.

English version

Scott Adamson – Tomatin

Samen met Scott Adamson van Tomatin bespreken we in deze Whisky Talk even de Festival botteling voor het Whisky Live Beligum event. Het is uiteindelijk een single cask whisky uit 2005 geworden, gerijpt op bourbon vat.

De whisky werd gebotteld op 50% ABV, en Scott Adamson wist ons te vertellen dat hij daardoor de typische invloeden van het bourbon vat kreeg. Het is een lichte whisky geworden met invloeden van citrus, groen gras, vanille en honing.

Daarnaast hebben we het ook even over de Contrast waarbij Tomatin. Hierbij heeft Tomatin dezelfde whisky’s laten rijpen op twee types vaten. De ene helft heeft gerijpt op bourbon vaten terwijl de andere gerijpt heeft op sherry vaten. Dat zorgt natuurlijk voor twee verschillende whisky’s, maar breng je ze samen dan heb je zelfs 3 verschillende whisky’s.

Scott Adamson – Tonmatin (English)

In this Whisky Talk I’m having a chat with Scott Adamson from Tomatin. Of course we talk a little bit about the special edition they made for the Whisky Live Belgium event. The organizers chose a 2005 whisky matured on bourbon casks. The whisky has been bottled at 50% ABV. The whisky has the typical touches from the bourbon barrel with influences of vanilla, citrus, green grass and honey.

We also discuss some of the more educational editions Tomatin made the last few years. One of them is the Tomatin Contrast. In this case they matured the same spirit on two different casks to show the influence of the cask on the whisky. On half was matured in bourbon casks while the other half was matured in sherry casks. The result is 2 half bottles of completely different whisky. When mixed together you even get a third whisky for the same price!

Stefaan Lesage

About Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply