Skip to main content

Whisky talk met Jeanne – Armorik Whisky

Op het Internationaal Malt Whisky Festival in Gent sprak ik met een aantal standhouders. In de eerste Whisky Talk was dat Eric Vermeire van Whisky Warehouse. Diezelfde dag haalde ik echter ook mijn beste Frans boven en sprak ik met Jeanne aan de stand van Armorik Whisky.

Jeanne - Distillerie Warenghem - Armorik Whisky

Jeanne – Distillerie Warenghem – Armorik Whisky

Whisky Talk met Jeanne – Distillery Warenghem

Aan de stand van The Nectar vond ik Jeanne terug. We kenden elkaar enkel via Facebook en veel wist ik toen nog niet over Armorik Whisky. De ideale gelegenheid om dus even met Jeanne te praten. Het resultaat … een Whisky Talk met Jeanne over de Distillerie Warenghem en de Armorik Whisky.

De Armorik Whisky wordt in Bretagne (Frankrijk) gedistilleerd in de Distillerie Warenghem. De distilleerderij is eind de jaren 1900 door de familie Warenghem opgestart in Lannion, vlak bij de rivier Legeur. In eerste instantie werden vooral likeur geproduceerd.

Het eerste grote succes van de distilleerderij was hun Elixir d’Armorique, gebaseerd op een mix van 35 planten. Daarna kwamen nog verschillende likeur op basis van munt, cassis en fruit.

Armorik Whisky

In een later stadium begon de Distillerie Warenghem ook met het distilleren van Whisky’s, en zo zag de Bretoense whisky het levenslicht. Momenteel produceert de distilleerderij onder andere de Breizh Whisky. De Breizh whisky is een blended whisky op basis van 50% gerst en 50% graan. In het blenden whisky gamma hebben ze ook nog de Galleg en de Whisky Breton..

De Distillerie Warenghem heeft ook een mooi gamma van Single Malt whisky’s onder de naam Armorik. Zo is er onder andere de Armorik Classic, de Armorik Sherry Finish en de Armorik Double Maturation. Meer informatie over de whisky’s verneem je van Jeanne in ons interview, of via hun website.

Voor dit interview haalde ik mijn beste Frans maar even boven. Er ligt nog een ferme laag stof op, en dus werd er voor alle zekerheid voor ondertiteling gezorgd. En ja … voor de volgende Whisky Talks zoeken we een degelijke micro 🙂

Alle opmerkingen en suggesties zijn mee dan welkom. Dat mag hier, op twitter of op de Facebook pagina natuurlijk.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.