Skip to main content

Whisky Talk met Eric Vermeire van Whisky Warehouse

By 26 March 2015April 1st, 2015Informatie, Whisky Talk

Op het Internationaal Malt Whisky Festival nam ik deze keer ook de video camera mee. Een ideaal moment om ook even wat standhouders voor de camera te halen. Eric Vermeire van Whisky Warehouse, importeur en verdeler van Gordon & MacPhail mocht de spits afbijten. Het resultaat zie je in de eerste Whisky Talk met Eric Vermeire

Whisky Talk met Eric Vermeire

Voor zij die Eric nog niet kennen, hij is de man achter Whisky Warehouse, importeur en verdeler van onder andere Gordon en MacPhail hier in Belgiƫ.

Whisky Warehouse, gevestigd in Poppel, heeft al jaren een nauwe samenwerking met Gordon & MacPhail. Alles begon ongeveer in 2000 toen Eric Vermeire nog in dienst was bij the Glenturret Distillery in Perthshire, Schotland.

Gordon & MacPhail

Tijdens onze whisky talk heeft Eric het over Gordon & MacPhail . Gordon & MacPhail is een van de oudste onafhankelijke bottelaars, gesticht in 1895 en gebaseerd in Elgin, Speyside, Schotland. Wat ik niet wist is dat Gordon & MacPhail blijkbaar gestart is als een soort kruidenierswinkel die wel eens wat whisky verkocht.

Het grote verschil met andere onafhankelijke bottelaars is dat Gordon & MacPhail de lege vaten aanlevert aan de distilleerderijen. Daar worden de vaten opgevuld met new make spirit. De rijping van de vaten gebeurt ofwel bij de distilleerderij zelf of in het magazijn van Gordon & MacPhail in Elgin. Gordon & MacPhail bottelt zo allerhande whisky’s uit de verschillende regio’s en in verschillende prijsklassen. Maar meer info daarover krijg je natuurlijk in de video.

Whisky Talks, een geslaagd ‘experiment’ ?

Deze Whisky Talk was een eerste experiment. Traditioneel ben ik immers de man achter de camera of achter de schermen. Het leek echter wel een leuk idee om eens iets anders te proberen, en zo ontstond deze eerste Whisky Talk.

Wat ik er alvast heb uit geleerd? Wel volgende zaken :

  • Zorg voor een microfoon dicht bij het gesprek, want de audio kan zeker beter.
  • Zorg voor een bodyguard of twee zodat niemand door het beeld loopt en al zeker niemand de video camera omver loopt.
  • Let op je houding.
  • Let op je uitspraak, want zeker in deze Whisky Talk kwam de West-Vlaamse tongval nogal snel naar boven.

Maar wat vinden jullie er van? Is het geslaagd of niet? Is het iets wat we vaker zouden moeten doen, of niet? Alle opmerkingen en suggesties zijn mee dan welkom. Dat mag hier, op twitter of op de Facebook pagina natuurlijk.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.