Skip to main content

Whisky Kalender staat live!

By 28 August 2014Informatie, Nieuws
Whisky Kalender

Vorige week kon je al een blik werpen achter de schermen. Vandaag is het dus zo ver en kunnen we met enige trots de Whisky Kalender toevoegen aan de website.

Wat is de bedoeling van de whisky kalender?

We kennen het allemaal … er is van alles te doen rond het thema whisky. Er wordt wel wekelijks een tasting georganiseerd, en whisky festivals komen en gaan. Vaak gebeurt het echter dat een tasting voorbij is voor je er weet van hebt.

Een van de redenen daarvoor is dat de desbetreffende info vaak niet tot bij de whisky liefhebber geraakt. Een overzicht van whisky tastings in de buurt bestaat immers niet. Je zou daarvoor de websites van verschillende whisky leveranciers en importeurs moeten afschuimen om een duidelijk beeld te krijgen.

Wel, met de whisky kalender hopen we dat probleem wat van de baan te helpen. In de whisky kalender kunnen we immers de nodige tastings en festivals toevoegen, met uitgebreide informatie. Van hieruit kan de Whisky Liefhebber dan een duidelijk beeld krijgen van de verschillende whisky events voor de komende weken of maanden.

Waar vind ik de whisky kalender?

Bovenaan de website vind je een nieuw menu item die de naam ‘Whisky Kalender’ kreeg. Je zal ook zien dat je de whisky kalender kan opsplitsen in Whisky Festivals en Whisky Tastings door op het desbetreffende menu item te klikken. Wens je de volledige whisky kalender, dan klik je gewoon op het Whisky Kalender menu item.

Op die manier kom je dus snel en eenvoudig bij de whisky kalender.

Hoe werkt de whisky kalder?

De filter balk

Bovenaan de whisky kalender vind je een zogenaamde filter balk. In het ‘Day of’ vak kan je een datum opgeven om te zien of er die dag iets in de agenda staat.

Alle whisky events voor een bepaalde datum weergeven is kinderspel met de filterbalk.

Alle whisky events voor een bepaalde datum weergeven is kinderspel met de filterbalk.

Naast het datum veld heb je nog een bijkomend zoekveld. Voer daar bv. Teeling in en druk op de enter / return toets. Eventueel kan je op ‘Find Events’ klikken als alternatief. Je ziet nu alle events die iets met Teeling te maken hebben, of waar Teeling in voorkomt.

Je kan natuurlijk combineren en zoeken op een datum en trefwoord. En beide vakjes terug leegmaken zorgt ervoor dat je opnieuw alles ziet.

Een lijst van events of de whisky kalender weergeven

Naast de filter balk heb je nog een kleine menu waarmee je kan kiezen hoe de lijst van events wordt weergegeven. Je kan kiezen tussen een lijst of een kalender weergave. Wil je meer info over een bepaald event, dan klik je er gewoon even op.

Details van een event

Klik je door op een bepaald event, dan krijg je een pagina waar je bijkomende informatie over het event kan vinden. Er komt een beschrijving van het event, wanneer het event doorgaat en waar.

Ook de gegevens van de organisator en de locatie kunnen op de detail pagina van een event verschijnen.

Ook de gegevens van de organisator en de locatie kunnen op de detail pagina van een event verschijnen.

Beschikken we over alle informatie, dan vind je er ook de contactgegevens van de organisator. Het adres van de locatie of venue geven we ook even mee, en we voegen er zelfs een google maps kaartje aan toe.

Google Calendar / iCal ondersteuning

Ben je een beetje zoals ikzelf, dan vind je het ook nog handig wanneer de whisky events mooi in de kalender van je smartphone of tablet verschijnen. Ook daar hebben we dus aan gedacht.

Onderaan een lijst van events vind je een knop waarmee je de events kan exporteren naar een ICS bestand. Dat bestand kan dan automatisch geïmporteerd worden in iCal / Google Calendar. Op die manier krijg je op je smartphone een mooi overzicht van wat er de komende weken gepland is.

Wil je slechts één enkel whisky event uit de whisky kalender toevoegen, dan doe je dat via de detail pagina van het event. Daar vind je immers een Google Calendar en een iCal export knop.

Wat als je een bepaald even niet terug vindt in de whisky kalender?

Momenteel zitten er al 13 items in de kalender. De whisky festivals (waar ik weet van heb) voor de komende 3 maanden heb ik reeds ingepland. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer!

Merk je dat een bepaald event nog niet in de kalender staat? Laat het ons dan even weten. Stuur ons zoveel mogelijk informatie op. Wij zorgen er dan wel voor dat een beheerder het event toevoegt aan de kalender.

Zijn er nog andere plannen met de Whisky Kalender?

Plannen zijn er genoeg. Veel van die zaken vergen echter wel wat tijd en werk. Er zijn een aantal zaken die handig zouden zijn zoals :

  • Geregistreerde gebruikers toelaten om zelf Whisky Events aan de kalender toe te voegen.
  • Via de detail pagina van een event onmiddellijk ook een ticket aanschaffen en betalen.
  • Eindelijk de Nieuwsbrief opstarten. Op die manier zouden we op maandelijkse basis een mail kunnen sturen met de whisky events voor de komende paar maanden.

Problemen, opmerkingen of suggesties?

Het heeft even geduurd voor de Whisky Kalender op de website verscheen, maar nu is hij er. Dit is natuurlijk nog maar een eerste versie. Het is dus mogelijk dat er nog iets fout loopt, of dat de whisky events beter kunnen opgesplitst worden. Als dat zo is, dan horen we het graag!

Heb je dus opmerkingen, suggesties of wat dan ook … neem dan gerust even contact op, of post het in een comment!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.