Skip to main content

Tomatin lanceert nieuwe Travel Retail reeks!

Tomatin 40yo 70cl - Travel Retail

Tomatin whisky zal in de toekomst dus ook te koop zijn in de Duty Free afdeling van mening Europese luchthaven, en dat met een volledig nieuwe reeks van Travel Retail expressies.

Tomatin Travel Retail Expressies

Om de meest enthousiaste vakantiegangers te strikken, zal het travel retail aanbod van Tomatin uitgerold worden naar verschillende luchthavens in Europa. Daarna is het de beurt aan de Verenigde Staten en Azië. De verzameling van Tomatin Whisky’s met leeftijdsaanduiding omvat het flagship product van 12 jaar oud en drie exclusieve Travel Retail expressies. De eerste is een 8 jaar oud whisky, de tweede een 15 jaar oude whisky en als laatste een eerder zeldzame 40 jaar oude vintage whisky.

‘We have been working on a strategy to establish our presence in the travel retail market for some time now in response to growing demand for Tomatin single malt on a global level. While the majority of Scotch brands have elected to present no-age statement duty free ranges, our collection of age statement whiskies provides a point of difference. This is a priority market for us as it provides an introduction to Tomatin for thousands of globe-trotters so we wanted to create a range that caters for all tastes and budgets, whether you’re a whisky novice or a high-end collector.

The range is already en route to several airports and we look forward to seeing the brand in airports across Europe over the coming months. There’s great potential in each of these markets and we hope that the success we have seen recently with our core range will be mirrored within travel retail, with sales of the core Tomatin range increasing dramatically over the past few years. We have seen sales growth of 60% in our branded goods over the last 4 years and currently exports make up 92% of our business. It’s an encouraging sign for the future.’ aldus Stephen Bremner, Sales Director

Wereldberoemd whisky kenner Charles MacLean heeft al even kunnen proeven van de nieuwe reeks en omschreef ze als “Eerste klas, met een elegant zoet en kruidig smaakprofiel in alle leeftijden”

Tomatin 8 Years Old

De eerste whisky in de serie is een 8 jaar oude whisky, gerijpt in bourbon en sherry vaten. De neus heeft aroma’s van vanille, gebakken appels en peren met uiteindelijk een invloed van donker fruit. Alles voorzichtig in balans met gember en kaneel voor een zoete en kruidige afdronk. Gebotteld op een sterkte van 40% met een adviesprijs van 35 Euro.

Tomatin 8yo 1L - Travel Retail

Tomatin 8yo 1L – Travel Retail

Tomatin 12 Years Old

De Tomatin 12 Year Old is een 1 liter versie van de vlaggeschip van de distilleerderij. Een whisky die ondertussen al een scala van onderscheidingen heeft gekregen, waaronder dubbele goud op het San Francisco World Spirits competition 2016. De Tomatin 12 Years Old heeft een alcoholpercentage van 43% en een adviesprijs van 41,50 Euro.

Tomatin 12yo 1L - Travel Retail

Tomatin 12yo 1L – Travel Retail

Tomatin 15 Years Old

De volgende in de reeks is een 15 jarige whisky gerijpt in vaten van Noord-Amerikaanse eik. Licht en fris in de neus, met charmante citrusvruchten en een vleugje honing en toffe, een smaak die zachtjes in de mond blijft hangen. Gebotteld op 46% ABV kreeg deze limited edition een adviesprijs van 55 Euro.

Tomatin 15 Yo - 70cl - Travel Retail

Tomatin 15 Yo – 70cl – Travel Retail

Tomatin 40 Years Old

De laatste expressie in de Travel Retail reeks van Tomatin is een 40 jaar oude whisky, gerijpt op Oeoroso Sherry vaten. Volgens de distilleerderij is dit een vlotte en afgeronde triomf van donkere en tropisch fruit. De whisky staat garant voor een lange en fruitige afdronk met een vleugje eik. Charles MacLean beschreef deze volwassen malt als ‘een zeer voorname whisky met een lange warme gloed’. Gebotteld op 43% ABV kreeg deze whisky een adviesprijs van 1250 Euro.

Tomatin 40yo 70cl - Travel Retail

Tomatin 40yo 70cl – Travel Retail

En er is meer

Naast Tomatin single malt, zal het assortiment ook een 1 liter fles Standard Edition Cù Bočan bevatten. Dit is de enige peated expressie van de distilleerderij, oorspronkelijk gelanceerd in 2013. De whisky werd onlangs bekroond met een zilveren op het prestigieuze IWSC 2016 awards.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.