Skip to main content

The Glenlivet Cipher – Proefnotities

The Glenlivet Cipher

Vorige week was een drukke week, niet alleen mochten we een nieuwe Johnnie Walker proeven, maar we werden ook uitgenodigd bij de lancering van The Glenlivet Cipher!

The Glenlivet Cipher

Een score van 53% ... nog lang zo slecht niet #TheGlenlivetCipher

Een score van 53% … nog lang zo slecht niet #TheGlenlivetCipher

Rond The Glenlivet Cipher hangt een beetje een mysterie. Ik was dan ook zeer blij toen ik de uitnodiging kreeg om op een exclusieve tasting, samen met een paar andere whisky liefhebbers, van deze whisky te proeven. Net zoals bij de lancering van de whisky werd op dit event onze reuk- en smaakzin uitvoerig getest. Aan de hand van een kleine uitdaging op de bijhorende website werden we gevraagd om aan te duiden wat we proefden en roken … Met mijn ‘oplossingen’ behaalde ik een score van 53% … nipt geslaagd 🙂

The Glenlivet Cipher gaf ook geen van zijn geheimen prijs, want niemand wist ons te vertellen wat we nu juist hadden moeten proeven of ruiken. Het blijft een mysterie. Een mysterie dat weliswaar beetje bij beetje ontsluierd zal worden naarmate de tijd verstrekt. Ok … ik lieg een beetje … op het label zou, weliswaar heel cryptisch, één van de officiële aroma’s verborgen staan. Ik kon het niet zo makkelijk achterhalen en zal dus heel binnenkort het label nog eens onder de loupe nemen.

Officieel zullen The Glenlivet Guardians als eerste de geheime smaken van The Glenlivet Cipher te horen krijgen. Wanneer ? Dat is nog niet duidelijk, maar naar het schijnt zou Master Distiller Alan Winchester alles later dit jaar verduidelijken.

Opvallend is ook dat van The Glenlivet Cipher slechts 250 flessen beschikbaar zullen zijn in België, en dit bij de betere drakenhandelaars aan een adviesprijs van om en bij de 110 euro. En ik kan je nu al vertellen dat ikzelf al aan het uitkijken ben naar nog een flesje!

Even in de huid van Alan Turing kruipen om de code The Glenlivet Cipher te ontcijferen.

Even in de huid van Alan Turing kruipen om de code The Glenlivet Cipher te ontcijferen.

Proefnotities

  • Neus: Op tafel stonden al een aantal potjes met mogelijke geuren, dus misschien werd mijn neus daardoor wel beïnvloedt. Ik rook vooral een opvallende vanille toets, wat gember en rozijntjes aan de kruidige kant en een zoete invloed van caramel en honing met een vleugje zoethout en drop.
  • Smaak: Oh … die opvallende Werhters Original of botersnoep, wat carameltoffee, een vleugje appelsien en ananas, wat perzik, honing, pure chocolade en zelfs wat gember. Opvallen was ook een heel frisse toets die ik associeerde met munt.
  • Finish: Een leuke zoete en fruitige afdronk die matig lang blijft hangen.

Onze mening

Toegegeven … het mysterie rond The Glenlivet Cipher is natuurlijk grotendeels wat marketing. Bij The Glenlivet Cipher heb ik daar echter minder een probleem mee omdat de whisky op zich gewoon heel erg lekker is. Ja … het is een NAS whisky met een marketing verhaal errond, maar het is een van de betere NAS whisky’s die ik al heb mogen proeven. En er is niet zomaar een naam opgekleed, neen … er hoort een uitdaging en een ontdekkingstocht bij waar je als whisky liefhebber nog iets van kan leren. Die marketing verhalen waar je iets aan hebt, daar kan ik mee leven, en zeker en vast als de whisky zelf lekker is. Ik weet het alvast zeker … mocht ik ergens een flesje in de winkel rekken vinden aan de adviesprijs … dan heb ik er zonder twijfelen eentje mee. Qua product en verhaal overtreft het blindelings de vorige NAS whisky met een marketing verhaal die ik op deze website heb gereviewd!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.