Skip to main content

Teeling Whiskey lanceert The Revival

By 3 November 2015November 16th, 2015Nieuwe Releases, Nieuws
Teeling The Revival

De Teeling Whiskey Company onthult The Revival 15 Years Old Single Malt. The Revival is een beperkte editie die speciaal wordt gelanceerd ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe distilleerderij in Dublin.

Teeling The Revival 15 Years Old Single Malt

De Teeling The Revival is een 15 jaar oude single malt die The Teeling Whiskey Company op de markt brengt om de opening van de nieuwe distilleerderij in Dublin te herdenken.

De whiskey in The Revival is dus een 15 jaar oude Ierse single malt, gedistilleerd in 1999. Deze whiskey heeft uitsluitend gerijpt op vaten waar voorheen Rum in zat, en werd non chill filtered gebotteld op 46% ABV. The Revival is een beperkte botteling van 10.000 flessen en zal beschikbaar zijn via de winkel van de Teeling Whiskey Company, maar ook via binnenlandse en buitenlandse distributie partners.

Een opwaardering van de Teeling Vintage Collection

The Revival is ook de eerste stap in de opwaardering van The Teeling Vintage Collection, die bestaat uit beperkte en kleine partijen van oude en zeldzame Ierse single malt whiskey. De Teeling Vintage Collection zal bestaan uit drie verschillende bottelingen die variëren in leeftijd.

De eerste release in de Teeling Vintage Collection is The Revival, en zal opgevolgd worden door een 24 jaar oude en daarna door een 33 jaar oude botteling van Ierse single malt whiskey.

Jack Teeling, stichter van de Teeling Whiskey Company, zei, “The opening of our new distillery was a major milestone in the history of Teeling Whiskey. It took three years of planning, hard work and significant capital investment, but now Teeling Whiskey is finally home. To mark this occasion, we have selected a very special whiskey to celebrate the Revival of distilling in Dublin. This will be limited to only 10,000 bottles and sold both through our distillery as well as our domestic and international distributors.”

Prijs en beschikbaarheid

De Teeling The Revival 15 Years Old zal in de detail handel beschikbaar zijn voor ongeveer 100 euro. In Ierland zal The Revival beschikbaar zijn via de Teeling Distillery in Newmarket (Dublin), de luchthaven van Dublin, de Celtic Whiskey Stop en de betere onafhankelijke slijterijen. Daarna wordt hij ook internationaal uitgerold naar o.a. de markten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, België, Nederland, Italië en Australië.

Kan je zo lang niet waten? Wel … goed nieuws … ik heb gehoord dat hij op Spirits in the Sky dit weekend te proeven zal zijn in een Masterclass!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.