Skip to main content

Teeling lanceert een unieke Teeling Single Malt Irish Whiskey

By 16 October 2014December 1st, 2014Nieuwe Releases, Nieuws
Teeling Single Malt Whiskey

The Teeling Whiskey Company stelt een nieuwe botteling van Single Malt Irish whiskey voor. Opvallend is dat er maar een klein aantal Ierse Single Malt whiskeys bestaan, en Teeling hoort daar nu bij.

Teeling Whiskey Distillery Logo

Teeling Whiskey Distillery Logo

De Teeling Single Malt is de derde release in het premium aanbod van Teeling expressies. Met de Teeling Single Malt vervolledigen ze hun aanbod van non-age statement Irish Whiskeys. De Teeling Single Malt bestaat uit whiskeys die tot 23 jaar hebben gerijpt. De rijping gebeurde in vijf verschillende types van wijnvaten waaronder Sherry, Porto, Madeira, een Cabernet Sauvingon en een witte wijn uit de Bougrogne. Deze specifieke combinatie is blijkbaar een unicum in de Ierse whiskey en zorgt voor een innovatieve smaak en een persoonlijk karakter.

Deze heel bijzonder combinatie van vaten zorgt voor een karakteristieke rijke kleur. Naast de typerende kleur zorgt deze combinatie ook voor een levendige en evenwichtige smaak van onder andere gedroogd fruit, citrus, vanille, kruidnagel en andere kruiden. Deze gepatenteerde rijping en vatting techniek levert dus een zeer bijzondere Ierse whiskey. Zoals alle Teeling whiskeys werd ook de Teeling Single Malt gebotteld op 46% en komen alle natuurlijke smaken tot zijn recht door de non chill filtering.

Jack Teeling, stichter van de Teeling Whiskey Company, verklaarde “We zijn verheugde in staat te zijn om een nieuwe expressie van Teeling whiskey te release die de keuze van onze klanten vergroot en de bestaande percepties van Ierse whiskey kan uitdagen. Onze nieuwe Teeling Single Malt bewijst dat Ierse whiskeys ook die gedurfde en lekkers smaak bieden die aantrekkelijk is voor de Single Malt drinkers zonder dat we onze typisch Ierse identiteit moeten verliezen”.

Wij kregen onlangs nog de gelegenheid om de Teeling Single Malt Irish Whiskey te proeven bij de mensen van DH17 tijdens het Zoomer Rum en Whisky festival. Het was maar een klein proevertje, maar wij vonden hem alvast lekker!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.