Skip to main content

Taste & Share, het nieuwe concept van Savourist

By 26 January 2017February 8th, 2017Nieuws
Savourist Taste & Share

Dat het proeven van whisky en andere spirits leuker wordt in aangenaam gezelschap, dat hebben ze bij Savourist ook gemerkt, en dus starten ze met hun Taste & Share concept!

Wie of wat is Savourist?

Savourist werd in 2016 in Antwerpen opgericht met als doel: Je meenemen naar de wereld van whisky, rum en andere spirits. Het concept is niet nieuw en loopt al jaren vlot in onze buurlanden. Maandelijks ontvang je, tegen betaling, een set van 3 samples waar je van kan proeven wanneer je dat zelf wil. Via je online account vind je tal van bijkomende informatie over de desbetreffende spirits zowel qua regio, geschiedenis en zelfs proefnotities.

“Ik heb Savourist opgericht omdat ik een laagdrempelige manier zocht, om zo veel mo- gelijk mensen te laten kennismaken met de diversiteit van gedistilleerde dranken. Het aanbod is namelijk enorm groot en veel proeven is de enige manier om écht te ontdek- ken wat je lekker vindt.” aldus Stein Devos, drijvende kracht achter Savourist.

Het leuke aan het concept is dat je zelf kan kiezen welk set van samples je ontvangt. Er is immers keuze uit een set van whisky samples, rum samples of een set van spirits samples. Voor elk wat wils dus.

En wat biedt Taste & Share dan meer?

Net zoals wij hier vaak aanhalen is het veel aangenamer en leuker om van een nieuwe whisky te genieten in goed gezelschap. En daarom lanceert Savourist het Taste & Share pakket. Alles veloopt op dezelfde manier als bij de andere pakketen, maar je bekomt een set van samples die groot genoeg is om te delen met 3 andere liefhebbers.

Savourist Taste & Share

De flesjes in het Taste & Share pakket bevatten immers 10 cl, wat voldoende is om 4 proefglazen te vullen. Elk pakket bevat dus een set van 3 samples van 10 cl uit het gekozen pakket (Whisky, Rum of Spirits). De samples worden elke maand zorgvuldig geselecteerd en hebben als doel om de ontvangen, samen met 3 vrienden nieuwe smaken te laten ontdekken. Dat jullie niet alle 4 dezelfde proefnotities zullen hebben en niet dezelfde voorkeur, dat maakt Taste & Share nu net zo leuk. Zo ontstaat er immers een gesprek over de verschillende invloeden en smaken.

Door wie wordt de selectie samengesteld?

De selectie kan heel divers zijn qua smaak, karakter en qua achtergrond. De selectie kan trouwens af en toe ook door iemand anders gemaakt worden. Zo bekom je een enorme variatie tussen bekende premium merken, onafhankelijke bottelaars en zelfs kleinschalige craft distilleries. War de selectie wel gemeen heeft is een uitstekende kwaliteit!

De eerste Taste & Share selectie

Wij kunnen al meer informatie geven omtrent de eerste selectie. Die werd samengesteld door mystery guest Jeroen Van Dyck (Maltlovers, Meug, …) naar aanleiding van het Meug festival. De eerste Taste & Share box is beschikbaar vanaf 1 februari voor een bedrag van 75 € per box. In deze eerste box zitten volgende spirits verwerkt :

Whisky

  • Glendronach 18 Allardice
  • Classic Of Islay (Jack Wiebers)
  • Mackmyra Special 07

Rum

  • Bielle 2009 (Rhum Agricole)
  • New Grove Single cask 2005
  • Plantation St Lucia

Spirits:

  • Mackmyra Special 07
  • Plantation St Lucia
  • Christian Drouin Hors d’age (calvados)

Taste & Share … een leuk geschenk!

Natuurlijk kan je zo een Taste & Share pakket ook cadeau doen aan een bevriend whisky-, rum- of spiritliefhebber. Aan 75€ inclusief verzending is een Taste & Share pakket immers 25% goedkoper dan 4 individuele pakketten. Het eerste Taste & Share pakket is beschikbaar vanaf 6 februari en kan nu al besteld worden via een pre-order op de website van Savourist!

 

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.