Skip to main content

SuperTess Tasting, whisky proeven voor het goede doel

SuperTess Tasting

Een whisky tasting voor het goede doel, het lijkt wel een flauw excuus … en toch, dat was exact het doel van de SuperTess tasting.

Wie is SuperTess?

SuperTess of Tess is een meisje uit Poppel. In november 2012 was ze anderhalf jaar oud en werd er een acute leukemie bij haar vastgesteld. Na twee zware jaren van intensieve behandelingen kreeg de familie in november 2014 het goede nieuws dat Tess kankervrij werd verklaard.

Nog geen 3 maanden later kreeg de familie opnieuw een zware klap te verwerken. Tess kreeg opnieuw symptomen die het slechtste deden vermoeden … Tess was hervallen. Terug naar af … van vooraf aan opnieuw door alle ellende … zowel financieel maar vooral ook emotioneel.

Om Tess en haar familie een hart onder de riem te steken werden er in en rond Poppel tijdens het paasweekend allerhande activiteiten georganiseerd. Zo was er een familiedag, een ontbijt, optredens en de SuperTess Tasting.

SuperTess Tasting

De SuperTess tasting zou een whisky tasting worden, georganiseerd door Eric Vermeire, waarvan alle inkomsten naar het SuperTess goede doel gaan. Een aantal mensen schonken een fles whisky en die whiskies mochten de aanwezigen dan voor een kleine bijdrage proeven.

Een geïnteresseerd publiek op de SuperTess Tasting

Een geïnteresseerd publiek op de SuperTess Tasting

Het werden in totaal 10 verschillende whiskies, voor de spotprijs van 35 euro. Naar mijn mening spotgoedkoop dus, maar goed … Voor zij die er niet bij konden zijn, som ik ze even op :

  • Kilbeggan Distillery Reserve, gebotteld in 2010 aan 40% ABV
  • Mitcher’s Small Batch Bourbon Whiskey
  • Glenrothes 1988
  • Bruichladdich Black Art
  • Glenturret, gebotteld voor het bezoek van Kate en William
  • Ben Nevis 18 van The Whisky Mercenary
  • Caperdonich 22
  • Bunnahabhain 27 van Asta Morris
  • Glenlivet 1965
  • Glenglassaugh 1978

Mijn favorieten? Wel, er zaten een aantal speciallekes tussen … Mijn persoonlijke favorieten waren toch de Glenturret, de Ben Nevis, de Bunnahabhain en de Glenglassaugh. En ja, mijn favoriete Black Art is uit de top 4 gevallen maar eindigt nog altijd mooi op plaats 5.

Na de tasting trok het gezelschap nog richting een lokaal cafe waar we samen nog een pintje dronken, of twee … Ikzelf genoot nog van een Rochefort, want Eric had ons een lokale Bed en Breakfast aangeraden en dus hoefden we die avond niet meer terug naar huis.

B&B Het Schalks Genot

Terwijl we het dan toch over de Bed en Breakfast hebben … Als je in de buurt van Poppel op zoek bent naar een Bed en Breakfast waar je van alle rust kan genieten, dan zou ik net zoals Eric Het Schalks Genot aanraden. Man … wat een ontvangst kregen we daar …

Welkom bij Bed & Breakfast Het Schalks Genot

Welkom bij Bed & Breakfast Het Schalks Genot

Op het vlak van Bed en Breakfast heb ik persoonlijk nog maar weinig ervaring in ons land. Het Schalks Genot zorgt er wel voor dat de lat onmiddellijk hoog gelegd wordt. Mooi ingerichte kamers, elk in een eigen thema.

Wij hadden de kamer in het Zen thema. Een ruime kamer met een salon hoekje met TV, een aanrecht, een ruime badkamer, een groot bed en een plaatsje om al het materiaal op te bergen. Jammer van het motregen want bij mooi weer kan je er ook genieten van een terrasje in de tuin en zelfs van het zwembad. In de tuin is ook een zaal ingericht als gezellige ontbijtruimte. Ook hier is er een salon met TV, een leeshoekje, en de nodige informatie brochures.

Het ontbijt was uitermate verzorgd, lekkere koffiekoeken, brood, pistolets, yoghurt, fruit, confituur, chocopasta, koffie, thee, melk, kaas, ham, … er werd zelfs ter plaatse nog een eitje gebakken.

Charlotte en Fran, de uitbaters van B&B Het Schalks Genot, doen alles met hart en ziel, en dat merk je ook. Een top ontvangst, rustgevende overnachting en een uitgebreid ontbijt, wat moet een mens nog meer hebben. Wel … indien gewenst koken ze ook ’s avonds voor de gasten! Ben je een fiets of wandelliefhebber, dan hebben Fran en Charlotte wel een arrangement in petto. Hou je van paarden en paardrijden? Dat kan ook … Fran en Charlotte bieden zelfs een arrangement waarbij je je eigen paard kan meenemen. Wat denk je daarvan?

Voor ons was het de ideale afsluiter van de SuperTess tasting, en nu we weten dat de brouwerij van La Trappe in de buurt is, moeten we zeker nog eens terugkeren.

En wat bracht de SuperTess tasting op?

Er werd 38.000 euro opgehaald voor SuperTess. Daar zitten de andere initiatieven zoals de SuperTess Tasting nog niet bij. De SuperTess Tasting zelf bracht nog eens 1.610 euro extra op.

Een mooi en geslaagd initiatief. Bedankt dus Eric, alle aanwezigen en natuurlijk ook iedereen die een fles schonk aan de SuperTess Tasting.

Ik voeg hier ook nog even een aantal foto’s toe. Klik gerust even door om de iets grotere versies op Flickr te bewonderen.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.