Skip to main content

Strathisla 2005 – Gordon & MacPhail – Proefnotities

Strathisla 2005 - Gordon & MacPhail

Het is druk geweest de laatste maanden, en dan ben ik nog even buiten dienst geweest. Het gevolg? Er staan een kleine achterstand aan te proeven en beschrijven samples op mij te wachten. Starten doen we met deze Strathisla 2005 van Gordon & MacPhail

Strathisla 2005 – Gordon & MacPhail

De Strathisla 2005 van Gordon & MacPhail is een van de whisky’s uit de “The Wood Makes the Whisky” campagne van Gordon & MacPhail. Wij kregen een sample van deze Strathisla 2005 toegestuurd, samen met nog een aantal andere samples uit de Distillery Labels reeks van Gordon & MacPhail. De Strathisla 2005 heeft gedurende 10 jaar gerijpt in een first fill sherry hogshead en werd gebotteld op 43% ABV.

Proefnotities

  • Neus: Vanille en lichte citrusvruchten, dat was het eerste wat ik opmerkte. Na een poosje evolueerde het fruitige karakter zich nog verder in de neus. Zelf kreeg ik vooral rode vruchten door en gedroogde banaan en appelsien.
  • Smaak: In de mond had ik een ietwat olieachtige textuur met vooral in het begin wat banaan en vanille. De smaak was ook iets kruidiger dan ik van de neus zou verwachten, een lichte peper en wat gember kwamen bij mij op.
  • Finish: De finish deed mij vooral aan chocolade en appelsien denken. Al snel had ik weer het beeld van die met appelsien gevulde chocolade in de vorm van een halve maan.

Onze mening

De Strathisla 2005 van Gordon & MacPhail wekt een beetje de kerstsfeer op in je glas. Ideaal dus voor deze eindejaarsperiode. Het is dan ook een lekkere en betaalbare whisky, ideaal dus als eindejaarsgeschenk!

pMet dank aan de mensen van Gordon & MacPhail om ons een sample van deze whisky op te sturen!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.