Skip to main content

Springbank 10 Years Old – Cask 386 – Proefnotities

Deel 1 van de tasting voor het goede doel.

De tweede whisky op de whisky tasting voor het goede doel was een Springbank 10 Years Old. Een speciale versie want het was een vat gebotteld voor de Glengarry Cask Owners.

Springbank 10 Years Old – Glengarry Cask Owners 386

Deze Springbank 10 Years Old werd gedistilleerd in november 1998 en gebotteld in april 2009. Het gebruikt vat was een refill sherry vat met nummer 386. Cask Strength gebotteld op 58,6 % ABV. Het betreft hier een botteling specifiek voor de Glengarry Cask Owners. Voor zij die het nog niet mochten weten Glengarry is de Gentse whisky club van Bob Minnekeer.

Springbank 10 Years Old, Cask 386 for the Glengarry Cask Owners

Springbank 10 Years Old, Cask 386 for the Glengarry Cask Owners

Proefnotities

  • Kleur: Geel / Koper
  • Neus: Iets zoeter dan de Highland Park die we ervoor hadden geproefd. Zoete snoepjes in de neus met wat citrus en invloeden van een zeste van appelsien. Een licht prikkelende kruidige neus en een heel specifieke geur die ik niet onmiddellijk kon plaatsen.
  • Smaak: In de mond een licht rokerige toets, invloeden van fondant chocolade, rode braambessen en bosvruchten, citrusvruchten en een lichte marsepein. Best fruitig qua smaak met een zoete invloed.
  • Finish: Een mooie ronde en gebalanceerde finish die bij mij vooraan in de mond startte maar geleidelijk aan mooi warm door de slokdarm gleed.

Onze mening

Een mooi gebalanceerde whisky qua smaak en finish die een gezellig kerstgevoel teweeg brengt. De kans is heel klein dat je ooit nog een flesje uit dat specifiek vat op de kop kan tikken, dus ben ik enorm blij dat ik ervan heb kunnen genieten. Voor mij persoonlijk een aanrader !!!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.