Skip to main content

Sail away with Bunnahabhain Whisky

Sail away with Bunnahabhain Whisky

Een tijdje terug kwam er een uitnodiging in de bus voor een wel heel speciale tasting georganiseerd door Cinoco : Sail Away with Bunnahabhain!

Sail Away with Bunnahabhain

Een masterclass in volle zee, dat maak je niet zo snel mee (en dat het nog rijpt erbij nog minder). Een masterclass op zee met Chris Lauriers en Stephan De Bolle en Richard Crampin nog minder. En dus was mijn interesse gewekt.

Een masterclass op zee met Richard Crampin, Stephan De Bolle en Chris Lauriers ... zelfs Bob Minnekeer was loved!

Een masterclass op zee met Richard Crampin, Stephan De Bolle en Chris Lauriers … zelfs Bob Minnekeer was loved!

Het startschot werd gegeven om 10 uur, dus vertrokken we rond 8u30 richting Oostende. Dit weekend vindt ook het Oostende voor Anker evenement plaats, dus vertrokken we vat vroeger om zeker op tijd te zijn. Te laat komen omwille van de file richting kust zagen we niet zitten. Van enige file hebben we niets gezien en dus waren we behoorlijk vroeg.

Gelukkige waren we niet de enige vroege volgens en konden we gezellig wat kletsen met Bob Minnekeer, een van de wandelende whisky encyclopedieën die ons land rijk is.

De Nele ... daar stond het te gebeuren

De Nele … daar stond het te gebeuren

Om 10 uur was het dan zo ver. Iedereen was zowat aangekomen (de eerste shift) en samen met wat bekende gezichten genoten we nog snel van een ontbijtje, waarna we inscheepten op de Nele.

De Masterclass

Het bleek een Masterclass van jewelste te zijn. Tijdens de boottocht op open zee kregen we immers 8 whisky’s voorgeschoteld. Drie daarvan waren Deanston whisky’s en de overige 5 waren Bunnahabhain. Naast de traditionele Deanston NAS en de Deanston 12 Years Old konden we ook genieten van de Deanston 15 Years Old Organic Whisky.

De Deanston 15 Years Old Organic Whisky is blijkbaar zo nieuw dat hij bij ons nog niet te verkrijgen is. Wij kregen dus al een eerste primeur te proeven, en hij was lekker!

De Deanston Whisky Line-Up

De Deanston Whisky Line-Up

Na de Deanston reeks was het de beurt aan de 5 expressies van Bunnahabhain. In het rijtje proefden we de Bunnahabhain 12, de Bunnahabhain Ceòbanach, de Bunnahabhain Stiùreadair, de Bunnahabhain Môine en de Bunnahabhain Môine Oloroso. Onder de deskundige leiding van Chris en Richard mochten we dus van al dat lekkers genieten.

De reeks te proeven whiskys van Bunnahabhain

De reeks te proeven whiskys van Bunnahabhain

Proefnotities houd ik niet bij, op dergelijke events is dat ongelofelijk moeilijk oom objectief te oordelen. Zeker wanneer je er op zo een korte periode 8 proeft die op zich stuk voor stuk wel lekker zijn. Mijn persoonlijke favorieten waren de Deanston 15 Years Old organic Whisky en de Bunnahabhain Môine Oeoroso. Maar hopelijk krijg ik nog de gelegenheid om al dat lekkers thuis in alle sereniteit opnieuw te proeven en mijn notities voor jullie uit te werken.

De ‘after party’

Terug aan land, was het nog niet afgelopen! We ontmoetten de mensen die de tweede shift mochten bijwonen. M’nu Catering Concepts had er trouwens ook een food truck staan met heerlijke hamburgers, en aan de bar was het nog even nagenieten van een cocktail op basis van Black Bottle.

Nog even nagenieten van het zonnetje en een heerlijke cocktail op basis van Black Bottle

Nog even nagenieten van het zonnetje en een heerlijke cocktail op basis van Black Bottle

In deze stralende zon, en met al dat lekker eten en de fantastische cocktail vergat ik ook bijna de ‘Prize Draw’. De mensen van Cinoco hadden immers een Bunnahabhain mixed media kunstwerk van Monique weg te geven. Een onschuldige kinderhand besliste er echter over dat het kunstwerk niet in onzer living zal hangen, maar hoogstwaarschijnlijk in The Glengary in Gent te zien zal zijn. Mijn verdriet dronk ik lachend weg onder nog een cocktail of twee.

Het kunstwerk zal waarschijnlijk in The Glengarry in Gent te zien zijn.

Het kunstwerk zal waarschijnlijk in The Glengarry in Gent te zien zijn.

Sail Away with Bunnahabhain was de moeite!

Neen echt … Sail Away with Bunnahabhain had alles om een schot in de roos te zijn. Mooi weer, een aangename trip op de Nele, een licht briesje op open zee, fantastische whisky’s, en zoals Bob zelf ook zei … mensen die een masterclass geven met passie. Meer moest dat niet zijn!

De Bunnahabhain Stiûreadair ... paste perfect bij ons zee avontuur!

De Bunnahabhain Stiûreadair … paste perfect bij ons zee avontuur!

Voor zij die er niet bij waren, en zij die er wel bij waren en nog even willen nagenieten … ik nam zoals gebruikelijk nog wat foto’s :

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.