Skip to main content

Redbreast Sherry Finish Lustau Edition

Redbreast Sherry Finish Lustau Edition

Redbreast stelt de nieuwste telg in de Redbreast familie voor, de Redbreast Sherry Finish Lustau Edition!

Redbreast Sherry Finish Lustau Edition

De Redbreast Sherry Finish Lustau Edition is geboren uit een unieke samenwerking tussen de prestigieuze Lustau bodegas in Jerez (Spanje) en de Middleton Distillery in Cork County. Redbreast Sherry Finish Lustau Edition biedt de Redbreast fans een nieuwe manier om de kenmerkende Sherry invloeden te proeven in hun whiskey.

De fans van Redbreast koesteren al jaren de typische sherry toetsen die aanwezig zijn in de whiskey. Deze unieke invloed van sherry op de whiskey werd recent nog bevestigd met de Redbreast Mano a Lámh (Limited Edition voor de Stillhouse leden) en de Redbreast All Sherry Single Cask Release.

Redbreast Sherry Finish Lustau Edition

Redbreast Sherry Finish Lustau Edition

Wat nu het verschil is ten opzichte van de Mano a Lámh expressie? Wel, in eerste instantie  werd de Mano a Lám voor meer dan 12 jaar gerijpt in uitsluitend Sherry vaten. De Redbreast Sherry Finish Lustau Edition heeft dan weer gerijpt gedurende 9 a 12 jaar in een mix van bourbon en sherry vaten in dezelfde stijl als de traditionele Redbreast 12 Years Old om vervolgens nog een extra jaar te rijpen in een first fill sherry butt waar voorhoon Oeoroso Sherry uit de Lustau bodega in zat. Als resultaat kan je genieten van een fantastische evenwicht die de klassieke Redbreast heeft maar met een extra invloed van Oloroso Sherry en een vleugje Spaanse eik.

Proefnotities

Samen met het persbericht kregen we ook nog volgende proefnotities door :

  • Nose: Rich infusion of dark fruits, prunes, dates & figs with liquorice, marzipan, toasted oak and Redbreast spices.
  • Taste: Creamy Pot Still with Redbreast spices balanced with richness of Sherry finish and contribution of fresh Spanish oak.
  • Finish: Endless. Sweetness and Pot Still spices endure while Oloroso Sherry and Spanish Oak have the last word.

Prijs en beschikbaarheid

De Redbreast Sherry Finish Lustau Edition werd gebotteld op 46% ABV en werd niet koud gefilterd. Redbreast Sherry Finish Lustau Edition zal vanaf deze maand beschikbaar zijn in verschillende markten waaronder Canada, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De adviesprijs bedraagt  €69. Vanaf oktober is hij ook beschikbaar in de verenigde staten. Meer info vind je op de Redbreast website of hun Facebook pagina!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.