Skip to main content

Prometheus 27 Years Old – Proefnotities

Prometheus 27 Years Old

Een week geleden proefde ik de Glasgow Distillery New Make en de Glasgow Distillery Spirit. Vandaag is het de beurt aan de Prometheus 27 Years Old.

Prometheus 27 Years Old

The Glasgow Distillery Company lanceerde de Prometheus 27 Years Old in het eerste kwartaal van dit jaar. Het was ondertussen al de tweede release in de Prometheus Series. De whisky kende zijn debuut op het Munich Whisky Festival eerder dit jaar. Ik mag opnieuw Thomas en Ansgar kreeg (zie ook de Whisky Speller bedanken, want in het doosje dat ik van hen kreeg, zat ook een sample van de Prometheus 27 Years Old.

De Prometheus 27 Years Old is een eerder zeldzame Speyside whisky, maar de distilleerderij is onbekend. Experts, die de whisky geproefd hebben, waren het allemaal eens over de mooie aroma’s en warme rokerigheid van de whisky. Dat alleen al maakt mij nieuwsgierig. Oh, en voor ik het vergeet … de Prometheus 27 Years Old werd gebotteld op 47% ABV.

Proefnotities

Prometheus 27 Years Old

Prometheus 27 Years Old

  • *Neus*: Het deed mij quasi onmiddellijk denken aan die harde snoep in die blikken doos uit mijn kindertijd. Ik had geen idee meer hoe die heetten, maar ik zag ze zo voor mij, met blik en al, en de witte en rood / roze kleur op het blik. Gelukkig is Google mijn vriend en vond idk de Wycam’s Borstbollen terug. Redelijk kruidig dus. Hier en daar ook wat fruitige toetsen en zoete invloeden van marsepein, limoenzeste en een lichte honing.
  • *Smaak*: Warm, zoet en kruidig tegelijk. Misschien was de associate met de Wycam’s Borstballen een zogenaamde brain-fart, maar ik had dat in de smaak dus ook. Kruidige snoepjes … Ja, zoet en kruidig tegelijk. Er is inderdaad een lichte rokerigheid aanwezig, maar dan wel op de achtergrond. Een lichte chocolade en was appelsien, een beetje zoals die halve maan snoepjes, wat noten en gedroogd fruit.
  • *Finish*: Ook de behoorlijk lange finish heeft kruidige en zoete invloeden.

Onze mening

Ik hou wel van deze whisky … wat ik proefde riep herinneringen op uit mijn jeugd, en dat is mooi. Tenslotte heb je als mens pas echt geleefd wanneer je bakken herinneringen hebt verzameld. Ja, de Prometheus 27 Years Old had dat effect op mij … hij deed mij terugdenken aan leuke zaken uit mijn jeugd.

Het is een whisky die ik met plezier zou kopen … tot ik de prijs zag … Mijn herinneringen zijn geld waard … veel geld … onbetaalbaar zelfs zou ik zeggen, maar om er nu 549 Britse Pond tegenaan te gooien, dat nu ook weer niet. Met dat geld koop ik minstens 5 a 6 flessen van een andere lekkere whisky en heb ik veel meer tijd om van die herinneringen te genieten. Staat er morgen bij wijze van cadeau zo een flesje voor de deur, dan zal hij zeker gesmaakt worden, dat wel.

Benieuwd naar de Prometheus 27 Years Old proefnotities van Ansgar? Kijk dan zeker even hier. Bedankt Thomas, Ansgar en natuurlijk ook The Glasgow Distillery!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.