Skip to main content

Paul John Bold – Proefnotities

By 13 October 2015December 8th, 2015India, Paul John, Proefnotities, Wereld Whisky
Paul John Bold

Een Tweet Tasting van The Whisky Wire … een ideale gelegenheid om de whisky grenzen wat te verleggen. Deze keer bracht de whisky ons in India bij Paul John Bold!.

Paul John Bold – Peated Indian Single Malt Whisky

Dat een goeie whisky niet noodzakelijk uit Schotland dient te komen, dat wisten we ondertussen al. Maar toch blijven er verrassende producten komen uit landen die we niet onmiddellijk als whisky land verwachten. Whisky uit India is daar eentje van, en daarom wou ik wel even proeven van de Paul John Whisky. Tijdens de meest recente Tweet Tasting van The Whisky Wire was het dan zo ver, en kreeg ik de gelegenheid om de Paul John Bold te proeven.

De Paul John Bold is een no age statement whisky, gebotteld op 46% ABV en ligt in de winkels voor zowat € 65.

Paul John Bold Tweet Tasting

Paul John Bold Tweet Tasting

Proefnotities

  • Kleur: Goudgeel
  • Neus: Rokerig met wat turf. Op de achtergrond had ik vooral droge okkernoten en kastanjes met een lichte toets van sigaren. Op de achtergrond een lichte geur van zwarte muizen, of drop / zoethout voor zij die niet weten waar ik het over heb 🙂 Nog wat zoete tonen ook die mij aan honing en chocolade deden denken. Hoe langer de whisky in het glas stond, hoe prominenter de reuk van tabak en zelfs hout en leder aanwezig was.
  • Smaak: Zoet en bitter met een lichte turf. Wat ananas, kokosnoot. De drop / zoethout die ik in de neus had vond ik ook in de smaak terug. Misschien zelfs wat anijs. Kruidige toetsen waren er ook, al kon ik ze niet onmiddellijk plaatsen. Daar waar de neus indrukwekkend was, vond ik de smaak iets minder.
  • Finish: Een warme, volle matig lange afdronk. Ik vermoed dat de 46% ABV daar wel iets mee te maken heeft.

Onze Mening

Op twitter zei iemand “Islay Goes on Holliday”, en zo kan je de whisky wel een beetje beschrijven. Een turf whisky die niet van Islay afkomstig is. Bij het ruiken van de whisky had ik onmiddellijk een goed gevoel. De neus is gevarieerd en evolueert zelfs naarmate de whisky wat tijd kreeg. Turft gecombineerd met zoete en rokerige invloeden.

De Paul John Bold gaf zo een goeie indruk in de neus, dat ik de smaak persoonlijk wat minder vond. Niet dat de whisky niet lekker is, integendeel … De smaak was echter wat vlak en neutraal, wat een sterk contrast is met de neus.

Een goeie whisky … waar ik toch iets meer van had verwacht. Collega proevers wisten mij dan ook snel te melden dat ik eens een Single Cask van Paul John moest proberen, dat die nog pakken beter zijn.

Nog even meegeven dat het sample van de Paul John Bold ons werd opgestuurd door de mensen van The Whisky Wire / Paul John ter gelegenheid van de Tweet Tasting. Dat neemt niet weg dat dat wij bij Whisky with Friends volledig onze eigen mening en proefnotities met jullie kunnen delen. Benieuwd naar de mening van andere Tweet Tasters, check dan even de #PaulJohnWhisky hashtag op twitter

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.