Skip to main content

Odin, de oervader, sluit de Highland Park Valhalla-Collectie af

By 19 February 2015Nieuwe Releases
Highland Park Odin - Fles en Verpakking

Odin, koning van Asgard, sluit zich aan bij Thor, Loki en Freya in het rijtje van exclusieve whisky’s uit de Valhalla-collectie van Highland Park.

Odin, heer van Asgard

Odin - Highland Park - Logo

Odin – Highland Park – Logo

Voor zij die het nog niet weten, Odin staat in de Noorse mythologie bekend als de Oppergod. Vaak wordt hij ook afgeschilderd als de sterkste van alle Noorse goden, en kreeg hij de bijnaam ‘de woedende’. Odin staat ook bekend voor zijn complex karakter en zijn onlesbare dorst naar wijsheid.

Odin, de Whisky

Een single malt creëren die de dominante kenmerken van Odin weerspiegelt was naar verluidt niet gemakkelijk. Toch hebben de whiskymakers van Highland Park uitmuntend werk geleverd. De whisky slaagt erin het evenwicht te bewaren tussen de god en de typische stijl van de distilleerderij uit Orkney. Het resultaat is een onmiskenbaar krachtige 16 jaar oude single malt met zoete en zachte rokerige turfaroma’s.

De Valhalla-Collectie

De Valhalla-Collectie van Highland Park is een reeks van exclusieve whisky’s geworden. Sommigen beweren een opwindend en betaalbaar gamma, anderen vinden ze nogal aan de dure kant. En toch, mening fan van Highland Park zou maar al te graag de volledige collectie in huis hebben. De kenmerkende rokerige en turfachtige aroma’s van Highland Park zijn duidelijk aanwezig en sluiten aan bij het karakter van de Noorse god die deze whisky zijn naam verleende. De collectie omvat:

  • THOR – 16 jaar oude single malt, 52,1% ABV, aanbevolen verkoopprijs 140€
  • LOKI – 15 jaar oude single malt, 48,7% ABV, aanbevolen verkoopprijs 160€
  • FREYA – 15 jaar oude single malt, 51,2% ABV, aanbevolen verkoopprijs 169,50€
  • ODIN – 16 jaar oude single malt, 55,8% ABV, aanbevolen verkoopprijs 219€

Proefnotities

Tot onze spijt niet onze eigen proefnotities, maar de proefnotities die we van Highland Park doorkregen :

  • Kleur: een levendige explosie van zonlicht
  • Neus: deze intense whisky heeft een sterk kruidige geur. Kaneelschors en nootmuskaat verwijzen naar Odin. Achter het kruidige aspect versmelten geroosterde walnoten met pulserende rookexplosies. Odin is een onheilspellende figuur en deze whisky is niet anders.
  • Smaakpalet: de rijke en krachtige smaak verwijst naar de complexiteit van Odins karakter. Lagen turf onthullen duizenden jaren wijsheid. Volle eik gaat hand in hand met rijke, gebrande walnoten.
  • Afdronk: een subtiele zoetheid wordt gecombineerd met het vakmanschap van goed gerijpte sherrywijnen. Pruimen en zachte vruchten verdwijnen naar de achtergrond om plaats te maken voor de turfachtige, rokerige finale.

Prijs en beschikbaarheid

Odin zal verkrijgbaar zijn bij gespecialiseerde whiskyhandelaars en via www.highlandpark.co.uk tegen de aanbevolen verkoopprijs van 219€.

Bron: Highland Park

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.